intervallräkning & trötthetsstege

Fy sjutton vad kallt är men vi har lyckats tajma in ett inomhusjobb just nu. Vi har stått inomhus och målat större delen av dagen vilket har varit skönt.

Under gårdagens pass tog jag hjälp av ett typiskt
Lisa-trick under en av intervallerna. Konsten att bryta ned en, eller flera, intervaller till mindre bitar så passet känns lättare. Läs hennes sida för mera tips. Jag behövde bryta ner en 10-minuters intervall till mindre bitar för att inte tråka ihjäl.
Imorse körde Lisa dessutom konditionsintervaller på riktigt höga watt-siffror där uppe i dalarna men det kan ju ingen kontrollera så här i efterhand utan vi får helt enkelt vänta till våren och avundsjukt kolla på när hon krossar allt motstånd.

Dagens pass i klubblokalen blev ganska lyckat. Jag struntade i testcykeln och körde istället på en av de spinninghojar som vi har där. Intervallserien såg ut så här. 5-4-3-2-1-1-2-3-4-5min på tungt motstånd och låg kadens. Vilan mellan intervallerna var lika lång som intervallen innan.
Imorgon vore det korkat att sitta på testcykeln för wattsiffrorna kommer inte att imponera då benen nu är trötta.
Dock känns det bra att nu träna lite extra mycket cykel. Jag har dessutom varit frisk ganska länge nu vilket bådar för en bra form.
Tror jag skall testa ett slags Vo2 max-test nästa vecka. Tack vare sajten happymtb.org har jag fått nys om en sida som är rätt tillförlitlig. Under alla dessa år har man ju bara tränat på att framföra sin mtb så fort som möjligt i terrängen. Undra om man inte snart skall börja träna på att verkligen kunna hantera cykeln. Sluta med de där träningspassen som framkallar illamående, sluta pressa fram mjölksyra och sluta bli avhängd på lagtempopassen. Jag kan inte låta bli att bli duktigt imponerad av killar som ni ser i filmen här nedan: Hade gött

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback