Bil = förlust

Min kära sambo Sara brukar säga att "Varje dag med henne är som en liten present." Jag skulle mer säga överraskning då hon jämnt o ständigt droppar roliga one-liners och gör lite oväntade saker. Min arbetskollega Martin är oftast den som direkt får höra om alla tokigheter.
Sen blir man oxå ständigt överraskad över hur just hon lyckas med en del saker. Idag var en sån dag...
Sara ringde mig imorse och sa att vi fått parkeringsböter då vi glömt att flytta bilen igårkväll. Tråkigt så här i juletider men då vi är helt nya bilägare så tyckte jag självklart att vi skulle dela på böterna. På eftermiddagen får jag se på facebook (!!?!) att min kära sambo skrivit att hon fått 2 parkeringsböter! Jo då...Hon hade parkerat fel vid universitetet oxå :-)

Vips så sjönk den julbudgeten.
Jag förstår nu varför vi fick den där opeln som en gåva. Det vilar nog en slags förbannelse över den.

Gårdagens lärdomar:
2 tjejer lockade med att vara sällskap på gymet igår. Båda bangade dock ur men det gjorde inte jag. Jag körde ett snabbt och effektivt benpass på ca 55 minuter. Det blev explosiva reps i benpressen, utfall, vadpress, lite baksida lår. Jag brukar nästan alltid köra mage och lite bål men igår upptäckte jag hur försvagad jag blivit i de motsatta musklerna i svanken. Tur att jag faktiskt upptäckte det så jag kunde göra något åt det. Rygglyft.

Efter allt detta hade jag lyckats få den sista platsen till pulsspinning intervall. Pulsspinning är något som jag har varit sugen på att testa ett tag nu. Alla deltagare får ett pulsband med ett nummer på innan man går in i salen. I entrèn får man knappa in sitt nummer och sin maxpuls på en display. Sen hänger det en storskärm brevid instruktören där man kan se sin egna varvräknare.



Jag knappade in 182 i maxpuls då jag aldrig varit över 179 i år så tror jag att det kan vara något sådant. Då passet innehöll 2 st 4 minuters och 3 st 3 minuters intervaller plus en del kortare så tyckte jag det var ett ypperligt tillfälle att blåsa på. Den där jäkla varvräknaren peppade mig och jag lärde mig lite om mig själv. Att jag förmodligen bränner mig själv när jag kör 4or i klubbstugan. Vid pulsen 164 befinner jag mig alltså på 90% av max vilket måste betyda att jag har en ganska hög tröskel för vid 164 är det inga problem att mosa på ganska länge. När jag kör 4or så parkerar jag mellan 169-171 men kan mosa högre vid bra dagar ibland. Det motsvarar 4or på 93, % till 95% men igår pressade jag upp mig till 97% under den sista 3 minuters intervallen vilket borde vara 176-177 bpm på min lilla pump. Ännu en faktor som gör det hela lite missvisande, men ändå inte, är att jag tränat en tid innan samt att det var väldigt varmt i spinninglokalen så en viss vätskebrist kan ha höjt pulsen lite extra.

För övrigt träffade jag ovanligt många bekanta ansikten på gymmet igår. Bl.a. min gamla granne Henrik, en cyklist vid namn Börje, samt bloggartjejen Malin som snart är spinninginstruktör på friskis.

Trött och med ordentliga eftersvettningar lämnade jag gymet strax efter kl 21 igår. Det blev extra lätt att somna igår :-)

Idag satt vi några gubbar och skrockade i byggkojan under lunchen och en grävmaskinist berätta lite om en vinterincident med en invandrare. Det fick mig att söka runt lite på det där stora nätet... Den där tyska killen på 40-talet var väl för rolig så säg...



Idag satt jag, Sara och Emil i klubblokalen men för min del handlade bara om ett återhämtningspass. Jo jag sov med stödstrumpor inatt och smörjde in benen med liniment imorse :-) Emil däremot körde långa intervaller på testcykeln. Var kul att se.

Nu: MAT!!

Kommentarer
Postat av: Malin

Peter tyckte du var trevlig :)

Blev lite avbrutna då hans lag kompis kom. Han sa att jag lär väl träffa han fler ggr. Ja vi får väl se till det :)

Postat av: Ola

Det är ömsesidigt. Vi får väl planera ett skidpass ihop snart för cykelpass dröjer ju ett tag.

2010-12-09 @ 09:30:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback