Finnmarken. På vilja men av tradition. Nu med bilder

Ouf vad Finnmarken är jobbig om man inte riktigt är tränad för den. Jag har ju verkligen tränat för korta xc-race i sommar och har inte kört ett enda långlopp i år. Finnmarken måste dock köras. Tror att årets upplaga kan ha varit min 15 tur.

SupersnällasilverSara har varit guld idag och hjälpt till med langningen men det första stället var inte bra valt vilket jag var snabb och påpeka. Dessutom hittade hon inte min sprillans nya flaska som jag slängde. Men det gör inget i det stora hela.

 Stålhenrik idag får nog vara Henrik Öijer som jag , med flera, trodde skulle komma ramlande genom fältet efter ca 7-8 mil men icke. Han körde jättestarkt idag och bevisar hur mkt nytta man kan ha av att cykelpendla till jobbet.

Racerapport
Sara frågade mig innan start vad jag siktade på. Siktar mot 4h 30 min svarade jag men jag tror inte jag fixar det.
Jag går ut lite lagom hårt och sliter inte särskilt mkt de första 7-8 km men vid 10-11 km händer nåt. Jag stumnar och ramlar neråt i fältet som ungefär där delas upp i elit/elitmotionärer och vanliga dödliga motionärer och som vanligt hamnar jag mitt i mellan. Jag lyckas stöta ikapp den större gruppen framför och de nästkommande 35 km jagar vi mkt bra. Kan inte säga vilka jag körde med för det varierade. Min grupp bestod av ca 4-5 cyklister men de byttes liksom ut.
Vid 45 km var det väldigt tydligt att jag inte tränar för längre lopp än så. Därifrån handlade det bara om att komma i mål.
En sak som oxå var tydlig var att jag sliter skitmkt för att hänga med på vägarna med i skogen, och framförallt utför, har jag det desto lugnare. Ser jag en cyklist en bra bit framför mig på en grusväg så vet jag att jag lätt tar igen det i skogen. Särskilt om det är branta utförsåkningar. Crosscountrycyklist var det ja.

Sen får jag numera katigorisera mig till den skara människor som får tjejpisk. Jäklar vad stark Ann Berglund var idag när hon körde förbi mig. Jag hade blivit en finfin (men maskulin) trea i damklassen.

I Grängesberg, 30 km kvar) stannade jag vid kontrollen med kommentarerna " Åh du är den första som stannar"
"Japp, jag vill nog ha en varmkorv
sa jag. Och en kaffe! När jag stod där och mumsade varmkorv så frågade jag hur många som hade passerat. "Ja det är nog inte fler än 20 stycken" svarade kvinnan bakom bordet.
"VA!? svarade jag. Då har jag ju inte tid att stå kvar här. Tror att hon hade missat en del för jag kom sedan i mål någonstans mellan 40-50e man.
Min Suuntoklocka visade tiden 4h 30 min 8 sekunder :-) Klarade mitt mål ganska exakt alltså. Den visade ett snitt på 24 km/h och en maxhastighet på 283 km/h. Jag tror jag minns vilken backe det var :-)

Nu skall vi verkligen slöa resten av kvällen för både jag och hjärtat är jättetrötta.

2 dagsfärska bilder:

 Titta var du åker, annars kan du få punka.
Ola med focus


Kommentarer
Postat av: Malin i Kopparberg

Tjena.

Bra gjort i helgen, trots trytande ork! Jag å mats såg dig å Sara i ett inslag i Landet runt i helgen. En rullstolsbunden man som agerat testpilot för en ny typ av fyrhjuling. Ni cyklade runt med honom, kan det varit på Gotland...?

Ha de bra.

2010-08-30 @ 09:47:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback