brytit men inte brutet eller särskilt nedbruten

Jaha..Bara ett år kvar tills nästa chans då.



Ja har den senaste tiden känt av "något" i min högra fot. Vet inte vad det är men nu är jag tillräckligt motiverad för att ta reda på vad det är. Det där "något" fick mig nämligen att bryta dagens Vertex Fjällmarathon.

Allt började rätt bra. Jag gick ut lite väl hårt och det kändes lite tungt de första 3 km. Kanske var det tempot, kanske var det den lite för sena frukosten.

Tog det lugnt nån kilometer och hittade min rytm. Gasade på ganska mkt in mot kontroll nummer 2 som låg vid 16 km och först där kände jag av min vrist lite grann. Då kom ett parti med ca 1,5 km grusväg och då blev smärtan mer påtaglig. Tankarna gick mellan att bryta loppet till att ändå ta mig igenom promenerandes. På de mjuka mossarna gick det bra att hålla en hyffsad joggfart men utför och framförallt stenig terräng så gjorde det sjukt ont i fotnedsättningarna. 2 ggr skrek jag till och höll på att gå omkull pga av just smärtan.

Vid 27 km hade jag tänkt klart. Där fanns Tord & Anna-lena som hejjat på mig så snällt längs banan och då visste jag att jag kunde få skjuts till Vålådalen oxå. Visst kunde jag fortsatt uppåt mot Ottefjällets topp då klättringarna gick hyffsat bra och den skulle ha ganska mjukt underlag, de visste jag sen förra året. Jag minns oxå hur det såg ut efter toppen. Mycket sten och hårda utförslöpningar så jag tror jag gjorde rätt och löd kroppens signaler. Visst är det tråkigt mentalt men då jag redan klagar på skavanker och krämpor nu vid 32 års ålder är det dumt att skaffa sig fler på grund av envishet.

Jag vill ju stå på fler startlinjer i framtiden och gärna här i Vertex Fjällmarathon. Fasen det är tuff och vacker.

Jag fick iaf min T-shirt, lite massage efteråt och fortsätter att avnjuta min semester i Åre med min kompis Carlsberg.




Kommentarer
Postat av: Johan F

Låter som ett klokt beslut att kliva av! Håll dig på en cykel där du hör hemma! :)

Postat av: Tina

Du får spara T-shirten till du kommit runt nästa gång. låt den ligga och utmana dig där på hyllan. God motivation eller hur? Själv har jag en bit på en luvtröja med liknanade tryck. IRON MAN finisher. Den SKA bli min en dag.



Vi ses på onsdag. GBB, äntligen!

2010-08-15 @ 10:51:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback