vaselin! Räddaren i nöden

Nu har min ängel Sara hämtat digitalbox, ringt till Tele2 och fixat in 8 extra kanaler som vi(hon) har valt ut över det grundutbud som hyresvärden valt. Bl.a. har vi nu Discovery och Discovery Sciense.
Innan det där samtalet försökte hon söka efter kanaler 2 gånger utan att ha kopplat in boxen till antennuttaget :-) Tur man kan glänsa med sin otroliga tekniska kunskap ibland här hemma.

Om man frågar nån Falubo om hur Jens Westergren tränar är det inte otroligt att svaret blir " Jo han bränner väl av några 30sekunders ibland för att bibehålla formen." Jag körde oxå på den metoden idag. Konservation av en hyffsad form.

Dagens träning
Jag åkte direkt till klubbstugan och brände först av 10 stycken 30 sekunders med 3,5 minuts vila emellan. Efter halva så började jag må illa för kroppen börjat surna till. Dock ökade motivationen när man passerat mitten av antalet intervaller så det var ju bara att kötta på med de resterande fem.
Sen trampade jag ur lite och körde 20 st 15/15 sekunders.  Kändes bra efteråt men efter en cykeltur hemåt samt en tur ned till tvättstugan känner jag mer och mer hur intervallerna har brutit ned nånting i benen.

De här med tävlingsträning handlar ju mycket om att pressa sig. Att ta ut sig till max och dessutom få ut så mycket kraft som möjligt. Jag blir långsamt bättre o bättre på att just de där att gå emot smärtsignalerna och köra på. Finns en annan cyklist som besitter den förmågan mycket bättre men det är inte hans ben som syns på filmen nedan utan det är han som låter. Han lät så där intervall efter intervall och man trodde han skulle dö där idag.

/>
I lördags körde jag ju ett snabbpass på friskis och de där sadlarna på spinninghojarna är inte optimala tävlingscyklistsadlar kan man ju lugnt säga. Jag ådrog mig ett litet skavsår på ena sittbenet vilket gjorde att jag nästan skrek till i duschen efteråt när svetten rann nedåt till såret. Det närmar sig den första viktiga tävlingen och jag ville inte göra det där skavsåret större så idag hade jag faktiskt med mig vaselin till träningen för att minska friktionen vid sittbenet. Kan inte minnas när jag använde vaselin sist ( i cykelsyfte). I go natural.

Tjiing
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback