Cykeltankar

Åter på jobbet idag bland hostande kollegor så det är inte helt lugt innan för pannbenet. Nä oron finns där för att bli sjuk nu när det närmar sig tävlingspremiär.

Jag har nästan alltid haft viljan att arrangera tävlingar, överraskningar, fester, svensexor mm. Minns att jag i mellanstadiet "arrangerade" en hinderbanetävling i skogen utanför Svennevad. De enda som kom var mina jämnåriga orienterande grannar men när en av dem skulle klättra över bäcken på den tross jag spännt upp mellan två granar så lossnade den och halva hans kropp hamna i bäcken. Då sket vi i resten och gick hem och fikade.
Sen var det flera års uppehåll innan jag och Markus J ordnade Hillclimb-tävling några år i rad innan diskutionen om svartrace startade. Brist på intresse från mig och Markus var oxå bidragande orsaker till att det lades på is.

Sen har man ju ordnat en del med Kumlacrossen förstås..Men nu har tankarna satt igång ordentligt på ett nytt långlopp i Kilsbergen. 
Tänkte presentera mina ideèr här nedan:
 Terrängen är inte underbar överallt men det finns många guldkorn som man skulle vilja ha med. Min tanke är att ha de värsta backarna tidigt då alla har bra ben samt att de tuffaste klättringarna är grusvägar för att inte blanda in teknik när de tusentals startande motionärerna far fram. Stigarna uppfattas nog mer som "jättehärliga" om de dessutom går lätt att köra. Tror inte heller på att göra ett för tufft lopp för att matcha elitcyklisterna utan mer en utmaning och upplevelse för motionärerna.
Startområde: Garphyttans IF Idrottsplan. Ett nära samarbete med dem tror jag är ett måste för vi är för få i Almby samt att där finns parkering, duschar, de har nog kontakter med orienteringsduschar oxå samt start och målgång på löparbanan.
Jag är inte särskilt duktig på paint men här är den första biten på loppet. Ledarbil en bit in på första grusvägen.

 Kör naturligtvis den sista delen av apelsinstigen för då kommer alla deltagare att vara lyriska resten av loppet. Sen kommer strax banans tuffaste klättring så de blåbär som ligger med bland eliten sållas bort där. Sen kommer den där smala stigen som är lite teknisk ner mot Blackstahyttan. Där blir automatiskt utdraget och eftersom Darvell drar som ett lok har Wengelin svårt att täppa till. Det dröjer ända tills Klockhammarbacken innan han är uppe hos Team Kalas igen.

sen del 2 men tänk på att kartorna går i varandra.
Sen har jag ingen mer digital karta men för er som cyklat i området är den resterande delen rätt självklar vart man åker sen. Förbi Bocksboda där den första kontrollen ligger och ner på andra sidan. Lisselängen och fram till Rysstorget ( ännu en härlig sträcka) sen mot grustagen men svänger höger och kör norr om Stora Gårdsjön, lite grusväg sen ta av vänster mot Östra Hällsjön och avslutar med bergslagsleden fram till Ånnaboda där kontroll Nr.2 är.
Sen blir det väldigt mycket text om jag ska förklara resten men ungefär så här: Mestadels grusväg för att komma till Kilsbergsgården via dammenlägret. Nästan bort till Suttarboda men tar de bästa stigarna tillbaka mot Storstenshöjden, kör den där slakmotan på västra sidan om slalombacken och kommer fram på södra sidan om Ånnabodasjön, kör höger och viker ut på grusvägen (mellan ånnaboda o storstenshöjden) vänster sen höger på den långa slingriga stigen ner till Garphyttan, bakom gamla gula skolan och kör asfalten upp emot ånnaboda men bara ca 300 meter. tar höger på grusväg, som blir stig, kommer ut där kimmy stod/står, Mattsavägen, höger kör startsträckan hemåt målgång där självklart en hemmaåkare vinner otippat. 

Denna sträcka ska jag provköra framåt augusti när snön har smält, ta upp det med respektive klubbar efter O-ringen samt fixa en stab som kan dra runt det där :-)

Idag är det vilodag för att orka med det tänkta fartpasset imorgon. Fast jag hoppas verkligen att vi lyckas hålla ned tempot för vi har sagt att vi ska träna på att rulla runt snyggt och tajt i lagtempoformation. Viktigt att träna på det så vi kan pressa oss mer sen nästa gång, o nästa gång och nästa... För det är grym men nyttig träning.


Tjing


Kommentarer
Postat av: Johan F

Låter ju som en utmärkt plan det där! Hur långt blir det tror du? När har du tänkt att det ska gå av stapeln? Vilket år? Vilken tid på året? Säg du till när vi ska prova så ska jag slå på GPS:en så du slipper scanna dina terrängkartor... :)

Postat av: Jakob

Ola, du håller till i Örebro om jag förstått rätt va:)? Jag ska köra genom Örebro på Måndag och är i behov av nya däck till Mtb:n. Ska ha främst inför långloppscupen som snart startar och har läst till mig att Schwalbe Racing Ralph är ett bra däck då. Har du invändningar på annat däck kanske?

Och så till huvudfrågan, vilken cykelbutik i Örebro ska man besök om man ska köpa däcken, vem kan tänkas ha hemma?

Tacksam för hjälp!



Mvh/Jakob

2010-04-07 @ 20:43:53
URL: http://jakobbjorklund.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback