Årets första mtb-race och ätardagen allan

Lånar nu morsans dator som nog är ännu segare än saras gamla...

Har inte velat blogga ut det tidigare men jag beslöt mig i torsdags för att åka till stockholm denna helg för att få lite schysst tävlingsträning på keps cup samt att hälsa på min mor i Upplands väsby. Det är kul med överraskningar så min värste konkurrent 2009 Gunnar Töjren fick ett ganska långt ansikte när vi möttes på tävlingsplatsen i Täby imorse.
Keps cup är en ganska liten gratis cup som är öppen för alla och den avgörs innan den mer seriösa sverige cupen startar så det är ett bra sätt att få pressa kroppen innan allvaret börjar.
2 elitkillar var där, Ormen och seglarn, 3 H30 jag, Gunnar och Kumlin. Sen var det hyffsat med juniorer, H40 åkare m.fl. så trots det dåliga vädret var det hyffsat med folk.

Racerapport
5x2,5 kilometer med mkt smal och kurvig stig men utan större höjdskillnader skulle avverkas. Gunnar går in på första stigen som 3a efter starten och jag femma. Ganska snart är jag på hans hjul och tycker att han gått ut i bra fart men redan ute på det första varvet släpper han om mig och jag kör på i ganska snabb, men kontrollerad, fart. Håller ganska jämna steg med ormen och seglarn de första två varven och skapar en större och större lucka bakåt. Kroppen känns bra och jag kan köra på kontrollerat och jämnfort hela tiden. Det ger mig ett bra självförtroende och ett tag tror jag att jag kan ta in på Micke Salomonsson som ligger ca 150 meter bakom Edin och lika långt före mig men det var lite väl övermäktigt och konstigt vore väl det då dessa killar  alltid håller flera klasser högre än mig. Jag ligger kvar där på tredjeplatsen hela tiden och gör egentligen inga misstag heller. Jag vann alltså H30 och tyckte kroppen kändes skitbra. Det var det viktigaste.
 På sidan stod Sara och peppade och tog väl en del suddiga kort som kanske visas senare. Hon sparar benen och hälsan tills imorgon då kepsen kör sin sista tävling utanför Flottsbro.

Efter racet bjuds vi in till sjukstugan à la Töjren utanför Norrtälje. Gunnar och Irma (och Iza) bor jättehärligt och har faktiskt en egen xc-bana på tomten (avundsjuk). Vi bjöds på mat och sjukt(undra om det är rätt ordval här?) goda muffins till kaffet. Mätta, omhändertagna och glada åkte vi sen mot Upplands väsby och min mor.
Här har vi nu upprepat proceduren: Mat, kaffe & glass så imorgon kommer det garanterat att gå långsammare :-)

Nu ska jag socialisera lite.. Om jag kan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback