Nu är det över för min del oxå.

Vill börja med att säga ett förlåt mig, det var onödigt sagt, till Martin Eriksson(svealandsmästare, junior, i xc) i Falun.

 2 små bilder från gårdagskvällen där resten av motiven på bilderna bara blev mer och mer suddiga. Vad kan det ha berott på?? Bästa historien bjöd mannen i bakgrunden på iaf. Rehabträning! Men det passar sig inte här... Vi sex stycken som åkte hem idag var alla överens om att den där kvällen var det roligaste vi var med om denna helg. Tack Oscar för vi fick följa med.

Racerapporten
 Jo denna dag hade man ju sett fram emot nu ett tag munder uppvärmningen kändes det kass. Inte nog med det utan jag lyckades oxå sätta kedjan innanför kassetten som jag gjorde på finnmarken. Kändes ju jättepepp att behöva ställa in ställskruven på bakväxeln och justera styret inför den avgörande xc-racet.
Vi startade ihop med juniorerna, H40 och dameliten vilket gjorde det till ett normalstort startfält. Fick en kanonstart då den urstarke junioren Tobias Ludvigsson stod framför mig i fållan. Efter ca 600 meter går jag upp i spets och gasar med förhoppning av att Gunnar skall hamna bakom lite folk som kan bromsa honom så jag får en lucka. Inbillade mig där ett tag att jag körde som Mattias Wengelin, stillasittade och snabb. Det funkar rätt bra men trots att jag besitter hyffsad erfarenhet av tävlingar så drar jag lite för hårt och lite för länge så när jag måste slå av på farten i slutet av varv 1 så slänger jag en blick över axeln och då har Gunnar T kämpat sig ikapp och behöver inte slå av på farten som jag. Han får snabbt en lucka på 1-1,5 minut och det funkar inte att ta igen. Vi är ju så jämna och jag måste fortsätta att köra lugnt hela varv 2 för att få ur all syra. Är nere på 3e plats ett tag innan det börjar kännas bättre och farten kan höjas igen.
Mot Gunnar fanns inget att göra och han var en värdig vinnare av dagens tävling och hela KALAs-xc cup. Och det var faktiskt jäkligt kul att vi hade samma poäng inför dagens race.
Kommentaren
Det var när jag jagade Gunnar under var 3 eller 4 som jag kom ikapp denne Martin E från Falun. Jag hade redan krashat en gång så skrubbsåret på benet sved, jag var lite besviken över hur loppet hade utvecklats osv.  Han körde inte särskilt fort utför så jag fick bromsa in på den lätt hala, smala stigen och spårvalet blev annorlunda än när man kör i sin egna takt. Allt blev dumt och jag gick över styret alldeles bakom honom. Han noterar väl min vurpa och stannar framför mig på stigen istället för att rulla ca 15 meter till den mkt bredare väg som väntade. Då frågar han omtänksamt " Hur gick det?" Mycket snällt av honom för han ville mig inget illa utan han körde väl bara väldigt försiktigt utför. Det är då jag får ur mig en mening som så här i efterhand förvånar mig själv lite. Efter jag rest mig sa jag: "Kör för helvete annars kör jag över dig!" Det var onödigt men jag sa det och förlåt Martin.

Nu blev jag 2 idag med en liten besvikelse. 2a i cupen vilket jag inte kan vara annat än nöjd med. Nu är siktet bara inställt på ett sista prestationsrace. Sista chansen i Ramnäs. Sen får jag se...

Ännu en säsong som  bara svischar förbi.

Kommentarer
Postat av: Oscar Ekstam

Du är ärlig och härlig som vanligt Ola. Kul att ni trivdes i Falun också, så kul är det jämnt här uppe. Välkomna tillbaka!

Postat av: Henrik Öijer

Bög-Ola, tack för budskapet på målvagnen!

2009-09-14 @ 12:59:16
URL: http://oijer.blogspot.com
Postat av: Johan Fintling

Jag tänkte på det här CX-loppet i Kumla... Kommer det att vara någon/några cykelhandlare där på plats och sälja prylar?

2009-09-15 @ 07:46:28
Postat av: martintrampar

Bra kämpat gubbe. Grattis. Vi hörs.

2009-09-15 @ 10:58:47
URL: http://martintrampar.blogg.se/
Postat av: Robban

Tackar för en trevlig sälskap i lördags kväll!



Å för alla er som inte tycker att fotboll är en riktig sport:

http://alltutomfotboll.blogspot.com/

2009-09-15 @ 21:44:32
URL: http://alltutomfotboll.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback