civilkurage

Om du är lite filmintresserad så kolla in trailern nedan (drygt 2 min lång bara) och fortsätt sedan läsa vad jag tyckte om gårdagens biobesök.


Ja igår såg vi alltså Distric 9 och Sara var beredd att gå hem efter halva filmen. Jag var däremot mkt imponerad av specialeffekterna och blandningen av de olika klippningarna. Den började och slutade som en dokumentär och ett stort presterande av huvudrollsinnehavaren som för mig fortfarande är okänd. Han gick från nörd/tönt till nästan en ren actionfigur. Själva handlingen, om aliens som hålls fågna i district 9 i johannesburg, kan kännas som ren sci-fi men håller man i åtanke att vissa sorters människor behandlas på liknande sätt kan man hålla sinnet i behåll. De tvingas följa lagar och regler som de själva inte fått vara med att bestämma. De misshandlas och fängslas osv. Härligt ljud och bra klippning. Minns ni hur Peter Jacksson blev ett namn? Jo med sina hemgjorda filmer som bl.a. braindead. Rena splatterfilmer långt innan han åtog sig Sagan om ringen och igår undrade jag om han inte lutade sig på sina gamla erfarenheter. Stundtals var det äckligt men på en bra nivå ändå.

Dagens träning
Idag körde jag och jobbarkompismats löpintervaller. 5x5 minuter runt tröskel blev det och 3 av intervallerna körde vi på löparbanorna vid GIH. Där blev vi ifrånsprungna av små fjortisbrudar som tränade friidrott. Tog tyvärr inga bilder som du GT hade gillat ;-)
De körde dock max 200 meter men det gick fort och såg snyggt ut.
Vi fick ihop nästan timme totalt idag och benen kändes bra hela tiden. Tror löparmusklerna börjar komma tillbaka.

Imorgon skall det tränas mera cykelcross i hästhagen och nu har jag ju en bra ursäkt om det går dåligt imorn :-)
kurage
Efter dagens träning handlade jag lite på coop österplan. När jag gick förbi en hyllrad med varor reagerade jag på en kille i åldern 16-20 i mössa, svarta kläder och en svart väska som stod blickstilla. Han stod ungefär som han läste på en hyllrad. Jag passerade snart en annan rad och då fick jag känslan av jag kom på honom när han skulle snatta nåt. Jag såg inget direkt men när jag kom mot "gör-det-själv-kassorna" såg jag samma kille gå mot en kassa. Jag gjorde ett tecken till en kassörska att kolla i hans väska. Hon ringde direkt efter en anna ksssörska och när han skulle gå ut ifrån kassorna så ville de kolla i hans väska men han sa nej och ökade takten på fötterna. De frågade igen men han var snart ute ur butiken. Han var tydligen ett känt ansikte för dom och jag hade ju inte direkt sett att han snattat.
Frågan jag ställer mig nu är: Skulle jag ha agerat mer och tagit några snabba steg (hade ju löparskorna på mig) och tagit fast honom? Han skall väl betraktas oskyldig till motsatsen bevisas men det gäller ju att bevisa det oxå. Nåja. Jag reagerade och agerade lite iaf.

Nu skall jag sova tror jag så det inte blir en repris av dagen. Jag försov mig nämligen idag...

Kommentarer
Postat av: Johan Fintling

Jag tycker du gjorde tillräckligt och du borde inte gjort mer... Ett envarsgripande får du bara utöva om brott har begåtts som kan ge fängelse... "Påträffas den som begår brott, varpå fängelse kan följa, på bar gärning eller flyende fot får han gripas av envar."

2009-09-29 @ 08:09:42
Postat av: Lisa

Du skulle naturligtvis ringt till Martin, han vet ju hur ungdomarna ska tas.



Ang. filmen så har jag inte sett den, men att inte veta vad jag pratar om har ju aldrig hindrat mig från att göra det tidigare så jag låter det inte göra det nu heller. Själva temat går ju i alla fall att applicera på och ses som en metafor för en driljard andra situationer, särskilt med det inte jättediskreta valet att förlägga handligen i just sydafrika, så om han lyckas göra en actionfilm som tilltalar den breda publiken på grund av sin coolhet men samtidigt lyckas väcka någon slags eftertanke så har han ju åtminstone lyckats. Hur slutar den? (Man kan ju gissa kanske att de typ inser att de är "som oss" och blir vänner eller något annat inte helt otippat.)

2009-09-29 @ 13:11:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback