Summering 2009

Är det coolt eller nördigt att det faktiskt står summer 2009 i rubriken?

Datorn är jätteseg och det närmar sig läggdax. Får se hur långt detta inlägg blir.
Tänkte häromdagen att jag inte satt mig ned och skrivit nån säsongssummering eller rannsakat mig själv om vad och hur jag skall förbättra mig tills nästa säsong. Det hänger nog ihop med att denna sommar var den första på sex år som jag inte heller satte upp några mål.

Jag fick till en bra vinter med mkt skidåkning och fick vara relativt frisk oxå. Lyckades med övergången till högintensivt efter en tid med styrka och distans. Vet att jag var i bra form vid cuppremiären då jag trampade ifrån både GT och HW. Dessa två herrar kom inte bara ikapp utan gick om mig senare på säsongen. Varför? Rätt glasklart. Jag slappnade av, gjorde annat än att träna ihjäl mig och fokusera så mkt på cykel som jag gjort så många år innan. Visst tränade jag hårt ibland och visst var jag fokuserad på nästan alla tävlingar men ändå nådde jag ett av mina icke uppsatta mål. Ha roligt. Borlänge och svealandsmästerskapen är två klara minnen där man står med sina konkurenter/kompisar och skrattar både innan och efter racet.
Så ska det vara tycker jag.
Under denna säsong väcktes nog den gnista som jag tappat under mitt sista år i elitklassen. Både elit och H30 är getingbon där man inte kan slappna av utan att tappa på motståndarna direkt. Fördelen ur min synvinkel är ju att jag nu kan slåss om pallplatserna vilket självklart är en bonus. Att vinna mattor, termosar, ryggsäckar mm. har jag längtat efter :-)
Nu fick jag "bara" vara näst bäst denna sommar. 2a på SM och 2a i svenska crosscountry-cupen så målet är väl självklart. Som Hulken kommenterade. "Krossa motståndet" 2010. Nja det är väl att ta i men självklart vill jag vinna så mkt som möjligt nästa säsong oavsett vem som bjuder upp till dans i H30. Det kommer säkert en eller flera nya gubbar som vill sätta käppar i skrevet på mig.
 Gnistan och motivationen finns definitivt där för att träna så mkt o hårt som behövs.  
Planeringen
Jag brukar blotta mig här om watt o träning för det är ändå på tävlingarna det avgörs.
Jag kör på samma linje som förra vintern. Inte så mkt distans utan mera kvalitètspass med nån specifik inrikting. Lite mera åt periodiseringshållet blir det med styrka, konditions och återhämtningsblock men utan en fast planering. Blir det nån period i vinter då jag står utan jobb så får det funka som träningsläger på hemmaplan.
Får se hur mkt längdskidor det blir i vinter (de står fortfarande ihoppackade sen duschen i vasaloppet) men löpningen skall bibehållas. Vertex fjällmarathon skall det bli även 2010.
En liten skillnad till våren (från slutet feb, början mars) på mina svagheter som måste tränas upp för att nå ända fram.
Fram till nyår har jag tänkt att köra skridskor med SK winner. Gymet skall besökas hela vintern. Sexapeal !!! :-)

Nu är det läggdax. Några bilder gick inte att få upp :-(
Gonatt.
Inflyttningsfest på lördag...

Kommentarer
Postat av: HULKEN

Olas egna rader :

- Det kommer säkert en eller flera nya gubbar som vill sätta käppar i skrevet på mig.



Hmmm..trodde det var käppar i hjulet man brukar säga ..men nu vet jag vad ni i H30 igentligen gör i skogen ,,ja ja och en annan går och längtar tills man fyller 30 ..Hujedamig vad lite man vet :-)

2009-11-24 @ 07:06:12
Postat av: cykeltina

Kollade just på Östefilemn. iiii! Fast hur sjutton den slöhögen lyckades på fatt på en av de där fattar jag inte. Har du dopat henne? Aja baja.



summeringen ser ju rätt juste ut. Klart du ska ha som mål att piska upp dom i H30. klart att dom andra nu kommer att ha som mål att piska upp dig. Lycka till med skroskoåkningen, är det enga skrillor eller låne?

2009-11-24 @ 21:33:16
Postat av: cykeltina

Kollade just på Östefilemn. iiii! Fast hur sjutton den slöhögen lyckades på fatt på en av de där fattar jag inte. Har du dopat henne? Aja baja.



summeringen ser ju rätt juste ut. Klart du ska ha som mål att piska upp dom i H30. klart att dom andra nu kommer att ha som mål att piska upp dig. Lycka till med skroskoåkningen, är det enga skrillor eller låne?

2009-11-24 @ 21:33:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback