ungdomsläger i mountainbike


Ja så var man hemma igen och funderar på hur man på ett ärligt sätt ska kunne delge det för er.

Det går inte.
Fler bilder kommer att komma upp på Almby IKs hemsida men det tar säkert några dagar.

Dryga 30 st var vi som i lagom varm och väldigt soligt väder har cyklat i områdena kring Ånnaboda. Jag tycker det har funkat riktigt bra när vi har delat upp alla ungdomar i olika grupper. Det känns bra som ledare oxå att bara hålla koll på en grupp om 5-6 cyklister. Jag har haft hand om de lite snabbare ungdomarna där de flesta har tävlat nån, eller flera gånger.
Mest otur på hela lägret måste nog Pontus från Kopparberg ha haft då han ca 35 minuter in på det allra första passet ramlar åt sidan i väldigt låg fart pga att framförvarande cyklist får ett litet stopp. Hade turen varit med han så hade det bara varit ris o gräs där men nu var det så olyckligt att just där var det en sten som träffade ett av bakstagen så hela ramen gick av där.
 Mitt emellan reporna kan man se brottet.

Jag hade oxå lite altenativ träning igår eftermiddag som jag hade döpt till "crashträning". Jag ville lära ut hur man bör ramla lite smidigare. Jag llärde mig för 100 år sedan på en fotbollsträning (!!) hur man gjorde en judorullning. Några år senare blev det repetition då jag körde en hel del kampsport och att nu under ca 40 minuter försöka lära ut det till en grupp cyklister med ålderspannet 7-40 år var ingen lätt uppgift. Roligast var ändå när jag under träning skrek stanna upp där ni är!  Och en liten kille (tror det var Arvid) stannar mitt i en baklängeskullerbytta med benen uppe i luften. Då lyssnar (och lyder) man verkligen på sin ledare :-)

 Klicka på bilder för förstoring.
Jag filmade den grupp av cyklister jag hade hand om en del under lördagen och på slutet av filmen ser ni den hemliga gäst som jag hade fixat. Kameramobilen är ganska ljuskänsligt, särskilt när man står i en skogsglänta eller motsvarande där det skiftar mellan sol och skugga så tänk på det när ni ser filmen.
Det sista passet på lördagen hette 3 backar-3 intervaller där jag pratade lite teori inför varje klättring. Temat var först mjölksyratröskelträning, kondition och sen styrka och backarna var valda därefter.

Summering: Detta var ett väldigt lyckat arrangemang. Tack till alla som gjorde det till just det. Lyckat! Jag tänker inte ta mer credd än nån annan för vi var flera som drog runt det här och jag lovar att det var inte sista gången. Tror att de flesta nu är ganska trötta på risifrutti och små kanelbullar som vi hade fått spons på. En del ungar åt väldigt lite av den goda resturangmaten vi åt där uppe. Kan det ha med allt de åt därimellan måntro ??

Nackdelar: Man missade ju schlager-EM men hårdrockaren inom mig säger att det inte gör så mycket men tills nästa år måste jag nog ändå se till att det inte krockar med vårat läger. :-)
Puss o kram

Kommentarer
Postat av: cykeltina. (JA jag vågar också stå för mina åsikter.)

Först. Kul att mbt-lägret blev så lyckat och att alla verkade ha kul. Skönt också att ni denna gång slapp se insidan av akuten och att ingen efteråt hade en massa i och för sig, imponerande, stygn att visa upp.



Sen. Ola du gör folk ordentligt sura ibland. Helt i jälva onödan. Varför förringa de som ta seriöst på vårruset? Vad är det för fel att tänka upplägg på ett femkilometerslopp? Tror du inte 100-meterslöparna har ett upplägg eller 50meterssimmare, likaväl som triatleter och multisportare har det. Bara för att du tävlar i en sport där segrartiderna ofta är runt två,tre timmar. Klanka inte ner på andra. Se på dig själv med mer humor i stället. Du är vare sig snyggast, bäst eller roligast. Men du är HELT okej. Precis som en jävla massa andra människor är det. Man vinner inga vänner på att göra sig lustig över dem.



Hälsningar från en som också "la upp sin plan" för vårruset, inte följde den och därmed gjorde en av mina sämsta femkilometerstider den här våren.

2009-05-17 @ 19:49:55
Postat av: ola

Klurigt det här med texter alltså.. Skriver inte allt jag tänker och säger för det skulle ingen orka läsa och jag har inte viljan att skriva ner allt heller.

Jag imponeras över de som kämpar och sliter runt när man tydligt ser att de inte är tränade för det. Men de kämpar. De får en stor eloge av mig, både här och muntligt tidigare.

Många av de som kämpar för att "få en tid" på de där 5 km gör det ju under timmen. Både du o jag vet att det påverkar du väldigt marginellt med vätska och kost på den tävlingstiden. Det var mest det jag tyckte var komiskt men som jag även skrivit tidigare går ju inte ironi, tonfall, humor, surhet, ilska fram i texter. Ibland feltolkas det även om man gör någon av de många smileys som finns.

Skriver väldigt ofta med humor i mina texter.

Eller tror du det där med seismologerna var seriöst när jag icke hade med nån smiley?



Enda blodet på lägret fixades med ett minimalt plåster...

Postat av: Annika

Lära sig att ramla... jag det kanske vore nåt... speciellt när man har en cykel mellan benen och sitter fast med båda benen. Jag har precis överlevt mitt första test-pass på cykeln iaf och, peppar peppar, inga vurpor men det kommer - är jag helt säker på :)

2009-05-17 @ 20:53:34
URL: http://tremil.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback