Årets första Racerapport. Nu utan bilder!

Igår skulle jag chocka kroppen. Gjorde jag på gymet. Tunga benböj i ställning, ganska tunga utfall, mycket bålstyrka, baksida lår och lagom tunga marklyft. Som gjort för att få träningsvärk och det har jag oxå.

Blev ruskigt sugen på att tävla i keps cup igår. En gratis cup runt Stockholm men avslappnad attityd men bra för att stressa igång tävlingsflåset inför säsongen. Tävlingen idag gick dessutom på "rätt" sida huvudstaden, nämligen i Huddinge.
Ingen bra idè kanske efter det där gympasset men är man sugen så är man. Samtidigt vräkte snön ner här i stan så ett samtal till chefen för att förvarna om att jag inte kunde sitta i Lundbergarn vid ett eventuellt plogningsjobb.
Imorse gav Daniel, Karin, Sara och jag oss iväg och ju närmare vi kom så minskade snötäcket på marken men tyvärr så låg det ca 5 cm kramsnö runt hela tävlingsområdet.
Vid anmälan skrockades det lite med nya konkurenter om att man höll koll på varandra via bloggar & hemsidor. "-men läser man din Ola så får man ju bara läsa om film och musik" fick jag höra så nu måste det bli lite ändring då ;-)

Racerapport
Banan var 95 % stig och med denna nysnö så var det enda smarta alternativet att hålla sig på det uppkörda spåret annars så ville inte däcken greppa särskilt bra. Vid mass-starten fick jag ett uselt spårval och gick in på stigen (20 meter senare) som kanske 6-7 man och fick försöka ta mig om men det gick inte förrens den sista delen på banan där det blev ett bredare motionsspår. Just där passerade jag Ulf Johansson som tränade cykelcross och sprang med sin cykel. Punka!
Efter ett tag kom jag ifatt Per Kumlin som imponerade på det hala och tekniskt krävande underlaget. Eller är det jag som blivit en rädd gubbe?? Oavsett så blåste jag om honom på 3e varvet av 6 på det bredare partiet och han kunde inte följa. Stärkt av det går jag in med för hög fart i nästa snälla, breda knappt 90 graders kurva. Då släpper båda hjulen och tack vare släpsko så lyckas jag nästan med en piruett. Per svichar förbi och gapar "wow 360" till mig. Jag tar upp jakten igen och på 4e varvet punkar han framför mig.
 Jag jagar i ovissheten då jag inte har en susning om vart konkurenterna är och lagom på mitt avslutande varv så kommer jag ikapp Per igen. Skriker (ironiskt och på skämt) att han snart blir varvad så lyckas han punka igen.

Så mycket mer info har jag inte då jag inte hade nollat cykeldatorn men dryga halvtimmen över 170 i puls vilket ungefär är min tröskel. Cykeltiden blev ca 45 minuter och jag var några minuter för Daniel som gjorde tävlingspremiär (minus Snödrevet) Mer info och resultat, bilder kommer då dagens fotograf Karin fick in några snygga bilder.
Sara varavde jag nån gång under loppet och då imponerade hon i en hal utförskörning men nu när vi småsnackar om tävlingen så han hon krashat 8 ggr! Hon imponerar ständigt.

Cykelvården är avklarad men nån i hemmet måste gå och handla.... Sara skyller på knäont efter alla krasher.....Fan oxå.
Haj

Kommentarer
Postat av: martintrampar

Det låter som om ni haft en kanondag, jäklar vad sugen man e på race nu då!! Önskar att jag hade kunnat vara med. Ska bli kul att se bilderna.

Postat av: Per

Det var en grymt rolig bana. Ja det var en snygg 360 du fick till blev nästan lite impad...;o)

Jag säger bara aldrig mer slang. 2 punkor på en 1 timas tävling känns lite sådär....

Syns i Mjölby.

2009-03-29 @ 21:51:27
URL: http://www.per-kumlin.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback