löpning vs cykel

Pratade med min syster Ewa på vägen hem från Borås idag. Hon hade vunnit en hästtävling i Karlslund igår. Hon vann 7200kr för det. Då är det svårt att med stolthet försöka bräcka henne genom att räkna upp det jag har vunnit på två dagars tävlande....

Vinet lade jag till själv för en mera talande bild..

Racerapport
Gårdagens taktik var ju en flopp och jag har sällan kört defensivt så idag var det fullt ös som gällde. Tog starten men innan första stigen gick Joakim Lyth om bromsade tempot lite. Jag låg på hans hjul ett tag och lät han vara där tills den tokbranta "slalombacken" kom då jag gasade på och gick iväg själv. Hade bra tryck sen hela första varvet på 4,5 km men kände på slutet att jag kört över min kapacitet och fick slå av på farten. I utgången av varv 2 kom därför Gunnar T och en kille från Mjölby (sorry, usel på namn) ikapp och gick om och jag kunde inte svara i den där branta backen. hela mitt vänsterben var fullproppad av syra. Det var länge sen det låste sig så men det brukar kunna bli så när jag kört för hårt. Halkade senare även ner till 4e plats innan kroppen svarade som den skulle igen och jag kunde börja avancera. Trodde faktiskt att jag skulle kunna komma ikapp Gunnar T igen men avståndet till honom höll sig på en minut nästan hela loppet. Dock lyckades jag komma 2a så nu ligger jag även tvåa i sverigecupen. Bara 10-15 poäng efter nämda Gunnar.

Denna helg har verkligen gett mig beviset på att man inte kan tävla på gamla meriter. Att nästintill inte fortsätta träna mountainbike och sen tro att finfina resultat ska inträffa. Nä sorry jobbarkompismats. Nu blir det tuffare träning på mtb för att knipa tillbaka cupledningen. Några fria helger nu framöver så ett eller två långpass löpning skall det nog bli oxå. Han skickade förresten ett sms nu i eftermiddags om att han sänkt sitt pb på 5km från 20:49 till 19:55. Jävla gris :-) Det peppar mig ju ännu mera för att slå det och inte köra mer mtb..

Cykel bankar dock mer i mitt hjärta och att "köra för att det är kul" och "Nä, jag håller på att trappa ned" är nu bara skitsnack.

Ni som befinner er på mtb-tävlingar.. Är inte Emil Linde en liten Oscar Byhlinder lookalike??

Hej hej

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback