Tränade starter, fick till en jäkla finish.

Jag har nog lite tur ändå. Wadköpingsloppet går nu på söndag i ånnaboda. Lite av hemmaplan trots att jag i år inte har åkt skidor där en enda gång. Fördelen är att det blir ett hyffsat kuperat spår så jag kan få nytta av konditionen på en sån bana. Mer flacka banor hade varit sämre. Sånna som typ vasan.... kom gärna och heja på söndag.
En något trött Ola kan behöva lite hejjarop pga konseren på lördagkväll :-)
 Åh vad rolig jag är...

Idag blev vi nästan helt klara vid EON. Synd för det är gratis kaffe i resturangen. Dräneringen ligger på plats men att jobba med jord så här års är ingen höjdare så det får ligga öppet nu ända fram tills i vår. ser ut som f-an men det stör väl bara de som jobbar där :-)

Tränat idag. En minuters och det gick rätt bra, trampade ur en stund och skulle sen köra ett gäng 30 sekunders oxå med längre vila emellan än 1-minutersintervallerna. Ju fler jag körde ju bättre lyckades det mentala komma igång och när jag skulle köra den allra sista så såg jag verkligen startrakan på ett mtb-lopp i huvudet. Jag stod i första eller andra startled och PANG starten går d.v.s. min sista intervall startar och då händer det. Klossen lossnar från pedalen och jag smäller i fotknölen ordentligt på något på hojen. Ganska ointressant vad det var för smärtan gjorde att jag fick hänga med benet över sadeln ett tag tills smärtan började minska. Då var det bara att börja varva ned och ta sikte på duschen.
Träningen gick totalt sett rätt bra men jag drabbas väldigt ofta av nån jäkla träningsångest. Jag tycker alltid att jag borde/kunde/skulle ha tränat mer och hårdare. Detta förstärks av när andra är i klubblokalen och kör en annan typ av intervaller än vad just jag kör. Vilken typ spelar ingen roll, bara de kör en annan variant. Sjuk i huvet är väl ett hyffsat uttryck här...

Nu börjar snart "Mitt träningsläger à la Örebro". Pratade med chefen idag och det passade bra att jag plockar ut 2 veckor av de 5 som jag har möjlighet till denna vinter. Det kommer att tränas ett antal distanspass men oxå kortare och hårda utomhuspass. Sånna som jag körde mera av förr men nu har man blivit bekväm och sitter hellre inne än sticka ut med pannlampa nån vardagkväll.
Förutom träning så har jag i planerna att fixa en del inför höstens cykelcrosstävling. Jag vill att den blir större, bättre, ljudligare, snyggare, mer medial och mycket mer publik. Vi får väl se i oktober om jag lyckades.
Hej hopp

Kommentarer
Postat av: martintrampar

Är det nåt du behöver hjälp med ang. cx så hojta bara till.

Postat av: ola

En storsponsor Martin. En som gladeligen sätter sitt namn på tävlingen och hostar upp minst 75 tusen vore kalas!!!

behöver din fysik med brobygge fast det blir inte förrens till hösten...

2009-01-30 @ 18:51:23
URL: http://cykelola.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback