Wadköpingsloppet

Har fikat med tårta, kanelgifflar, ätit brända mandlar, lakritsremmar vilket i vanliga fall borde göra mig speedad men jag är trött, seg och loj. Kan jag vara på väg att bli sjuk? :-)

Wadköpingsloppet
Det började med att jag körde ett testvarv på banan och den där tejpen jag kör med istället för traditionell valla fäste inte så bra på konstsnö så jag tiggde till mig lite valla av en främmande farbror. Han såg min Almby IK väst och frågade " är du Hellström?" -Ja hur fan visste du det, sa jag. "jag brukar följa dig och Bergkvist" säger han då. Det visade sig att hans grabb körde mtb samtidigt när Bombarn Bergkvist gjorde det i ungdomsåren. Alla känner apan...

Starten går med över 300 skidåkare och efter ca 150 meter skall alla samsas i 3 spår vilket skapade trängsel och jag hamnar mellan två spår och har lite högre fart än de två som är framför mig. Då får mannen i det vänstra spåret förs sig att han ska "ploga" vilket resulterar i att hans bakkant på skidan hamnar framför mina vrister. Då jag far framåt så tvärställer jag hans skida och krashen är ett faktum. Hörde att det rasslade hyffsat mycket bakom mig så det var nog ett gäng som drogs med där. :-)
Jag gjorde en vanlig crosscountry start à la Ola. Gick ut för hårt alltså. Varv 2 handlade om att ta igen sig lite vilket var bra för varv tre var nog mitt bästa. Under slutet på andra varvet såg jag delar ur
sportklungan som var ute på sina vinterhojar. Tack för de grabbar, de stärkte.  Fick även ett tekniktips av en annan cyklist. Dräparn (cykelcrossare i H30) sa under ett varv " Fram med höften Ola" Tack igen för det fick mig att sträcka på mig lite och få fast skidorna lite bättre än innan.

Efter målgång på tiden 2:04,56 som gav en 56e plats. 26 minuter efter segraren. Jag hade sagt till Sara innan att jag är glad om jag hamnar bland de 60 bästa så det blev jag ju nöjd med. Ännu mera nöjd blir jag över att jag nu pratat med tre personer som tror att det räcker till tredje startled i Vasaloppet vilket är kalasbra. Femte led eller bättre var ju något jag ville ha så jag är trött men jättenöjd.
Tjejpisk fick man oxå. Jag var strax för 2a tjej i loppet men ettan fanns inget att göra något åt. Hon var tydligen grym och gick på skidgymnasiet. Klarade mig från att bli varvad vilket var skönt. Jag klarade mig med ca 100 meter då topp trion kom runt en sväng precis när jag gick ut på mitt sista varv.

Kaos i de små omklädningsrummen i Ånnaboda gjorde att det blev självklart att åka direkt hem. Snabbt lite käk och sen var det ju VM i cykelcross på Eurosport men det var lite av ett sömnpiller. Inte så många krasher, inte så mkt attackåkning och omkastningar i tabellen ( förutom Sven Nys som räckte till 3e platsen). Hade hoppats på att få se de svenska deltagarna lite mer men de såg jag bara i startögonblicken. Darvell slutade 47a tydligen. jens gungade kanske av banan för där vet jag inge resultat.

Ny möbel i lägenheten men bild kommer när allt är på rätt plats.
Nu ska jag fylla på mera energi fast kanske något mindre sockersött.
Nu ska jag ju vara ledig i 2 veckor och hur börjar Ola då? Jo han bokar tvättid måndag morgon 07:00
hej hej

Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra kört som faan! Blir det Engelbrekts loppet nu?



/ Ditt fan

2009-02-01 @ 19:29:13
Postat av: ola

nja...Om denna placering räcker till 3e led på vasan så blir det fokus på cykelträning nu fast med tillägget av tricepsträning.

Postat av: Niclas

Bra kört! Gick igång lite på längd. Kanske skulle skaffa ett par. Hade dock hoppats på få se någon kasta mössan som de gör på TV :)

2009-02-01 @ 20:33:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback