Imponerande siffror

  • Fick ett sms av Sara igår. Det löd: " fått mina betyg hitintills-16 MVG och 3 VG. Visst är jag din lilla smartis?" Inte nog med att hon förnedrar min dumhet hon är söt oxå. Dumhet och fulhet är mina synonymer sedan mellanstadiet...

    Min planerade träning funkade igår. Jag sa klubblokalen och det blev klubblokalen. Vet inte hur många gånger jag satt mig på testcykeln och blivit besviken på wattsiffrorna den visar. Igår var ICKE en sån dag. Nej. testade de där intervallerna som Jonas verkar ha infört till sportklungan. Hade inga större förhoppningar men om jag klarade de intervallerna som Andreas & Voight klarar så skulle jag kunna gå därifrån nöjd tänkte jag. 6x 2 min på 360w med en kadens på 60. Började med en på 300w för att kolla benen. Inga problem. Ökade vikten. Körde 6 stycken på 360w med 2 min aktiv vila emellan och allt gick bra. Tänkte om jag bara ökar kadensen till 70 blir det ju 420 watt! Körde 5 stycken en-minuters och kadensen låg mellan 70-74. Fan!! Knät höll, musklerna höll, det mentala vann OS just när jag satt där. Soilwork gick i högtalarna.  Okej tänkte jag är detta en bra dag så måste jag ju dra ner tiden men öka watten ännu mera. 30 sekunders ! Ökade kadensen ytterligare till ca 80 och slängde på mer vikt på släden. Ett mindre gäng intervaller runt 600 w funkade men här kommer kaliumchocken i musklerna på tok för tidigt. På den sista sket jag i vad "låg kadens" heter. Nu skulle det maxas. Går ut med en kadens över 100 och dispalyen visar över 800w. Inombords skriker någonting " JAAA...hela vägen Ola"............I 8 sekunder funkar det sen dalar siffrorna. Lite väl hastigt och med 2 sekunder kvar till fullbordad intervall ser jag 608w på skärmen.
    Ett av de längre testcykelpassen för min del då jag satt 1h o 17 min där och vad är recpetet för dessa bra ben då? Jo förmodligen tvångsvilan i form av detta schema.
     
  • Fredag: Snöskottning
  • Lördag: Dykning sen lungn skidåkning ca 1h
  • Söndag: Snöskottning
  • Måndag: Promenad & datajobb.

Håller med Bombarn o Voight att det kändes bra efter dessa intervaller men jag vill nog prata med JV om syftet på dom. Jag är inte skeptisk men vill bara veta.

Efter passet hade vi möte i cykelsektionen och jag slog över mobilen till ljudlöst. Såg plötsligt under mötet att en av sveriges bästa mtb-cyklister ringde. (Låt inte stilen på bloggen lura er, precis som min :-)) Han och ett annat proffs var på väg hem till Falun från utlandet och ville ha tips om nån bra kebaberia i Örebro då de var på genomresa. Det här med kost är viktigt som elitcyklist :-) men då jag aldrig äter skräpmat ( visst ) så bad jag han ringa upp Bombarn istället. :-)

En fråga under mötet var: Vilka är köttraketen, dräparn, bombarn, Voight är? Det var Kommisarien som undrade. Vem Dr. var visste han. Så smeknamn (öknamn) är bra om man byter ibland så man kan hålla sig anonym på webben.

Nu är det snart frukost som måste bli rejäl för ett långpass på skidorna med jobbarkompismats väntar. Hoppas det känns lika bra som sist. Börjar känna mig bekväm på laggen. Tur det. Vasan är här när som helst.

Kramas i trafiken.


Kommentarer
Postat av: JV

Haj! Poängen försvinner ifall man köra alla intervallerna med låg kadens. Så här skall det vara.

6st 2minuter med 60kadens, 2-4min v.

6st 1minuter med 100-110kadens, 2min v. +50-100W

6st 0,5minuter med 105-115kadens, 1min v. +50-100W

2009-02-10 @ 11:44:47
Postat av: Bombarn

Du får köra Intervallerna nästa gång enligt JV !!

Å jag förstår inte varför jag skulle kunna mer Kebab än dig !!!!!

2009-02-11 @ 19:16:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback