Hård löpning i -14 grader

Ska man träna utomhus så här års gäller det att klä sig ordentligt. När det gäller löpning eller skidåkning så blir man oftast så varm innifrån och man inte behöver bry sig så mkt om den kylande effekt som vinden har.
Under Kvällens löppass hade jag detta:


Kalsonger i funktionsmaterial, sommartajst och ett par vindtäta överdragsbyxor utanpå. Superunderställströja, cykeltröja, långärmad halvtjock cykeltröja, vindjacka samt en reflexväst. Ullmössa och ett par ordentligt tjocka handskar men det viktigaste "plagget" var nog den värmeväxlare jag använder vid sånna här pass. Det sitter bra och hindrar inte andningen och gör stor nytta genom att värma upp den luft jag andas in genom att luften strömmar igenom ett pappersfilter som värms upp av utandningsluften.

Dagens träning 1
Efter att ha sovit ut lite efter gårdagens sena biobesök kom jag & S iväg till klubbstugan. Vi körde båda två 4x4min och Sara börjar få bra koll på sin andning nu. Kul att se. Jag själv körde ett nästan lika bra pass som i torsdags. Orkade inte riktigt hela sista intervallen men är nöjd ändå. Bra wattsiffror och körde med Ormmickes mantra att " det är i huvet begränsningen sitter"
Efteråt passade vi på och duschade ihop då vi var själva i hela klubbstugan. Måste ju passa på då det kanske var sista gången med en 18 åring. Hon fyller ju 19 imorgon. Då kommer väl gäddhänget, celluliterna och rynkorna :-)

Efter det har det varit lite vardagsbestyr som handling, städning, matlagning och kattbus. Börjar få lite, lite förståelse för småbarnsföräldrar nu... Vi får inte sova på mornarna!!!! Det ska busas, rivas, bitas och vandras runt i sängen. Att sova utan kalsonger är inte så bra heller...

Dagens träning 2
Kl. 18 sprang jag ut för ännu ett 4x4 min pass i ovanstående utstyrsel. Filtret var perfekt (ja har 4 olika) och det var bara svalt om benen de första 5 min sen fick jag t.o.m. reglera lite vid kragen. Minutrarna gick lagom fort men benen kunde kanske ha gått fortare. Kylan, kläderna men kanske framförallt tidigare träningspass känns nu i kroppen.
Hade väl tänkt att köra ett tufft pass imorgon oxå för att avsluta denna flåsvecka men kylan motiverar mig mera för en dag på gymet än att köra utomhus vilket jag hade tänkt. Jag ska vakna upp och känna efter imorgon.

Avatar
Kort recension. Jag var lite för trött för att se en film som är 2h 40 min och startar kl. 21:30. Jag nickade faktsikt till några gånger men kan ändå säga så här. den är grymt bra gjord, snygg, spännande, häftig men tankarna går ju lite till Matrix när det gäller det där att koppla upp sig via hjärnan mot en annan kropp. Skulle lätt betala för att få se den i 3D igen.

Nu ska vi pynta julgranen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback