watt Vs. hästkraft

Idag avgjordes Paris-Robaix. Det var spännande och det var inga probelm att hålla sig vaken under sändningen. Om man inte heter Sara eller Martin förstås. Jag satt mest och kollade efter bekanta områden då jag förra året var nere och körde just detta lopp fast motionsvarianten.

Påskens all lediga tid har ju erbjudit massor av möjligheter till att träna men jag försöker göra mig av med träningsångesten just nu. Det har de tre senaste dagarna inte blivit som jag tänkt riktigt. Det blev rätt lugnt igår med Oscar så idag tänkte jag köra ett sista tufft pass för att senare i veckan lugna ner det lite inför tävlingspremiären i Mjölby.
Det har idag varit mera av den sociala träningen än den fysiska men en av anledningarna till H30 istället för ELIT var ju just det. Att ta det lite mera easy o softish.
Jag och Sara tog skogshojarna och körde mot käglanbackarna fast inte ända fram. Vi skulle hälsa på hennes moster som bor där ute med man, hästar och döttrar. Igår under påskmiddagen så pratades det om "tokbranta grusvägar och mycket bra stigar". Dessa blev vi nyfikna på och skulle få guidning av.
Martintrampar och Daniel Melin har ju nyligen pratat sig varma om området runt Käglan så jag var optemistisk om att kunna blåsa på och köra mig trött men det blev inte riktigt så... Jag han med 3 stenhårda körningar i en ca 30-40 sekundersbacke innan jag var tvungen att hänga med guiderna innan de försvann ur siktet. Har två olika uppgifter om att en hästkraft motsvarar antingen 645 watt eller 675 watt. Båda är siffror som är hyffsade för en cyklist. Ha det i åtanke när du ser filmen...

 
Efteråt blev vi bjudna på mat som satt som en smäck då jag varit hungrig sen vi lämnade stan kl.10. Efter maten blev det pacening av Sara och hon släppte aldrig iväg mig mer än knappa metern men hon förvarnade att maten var på väg upp vid ett tillfälle och då sänkte jag farten lite :-)
Anledningen till omedelbar hemgång var just det jag började detta inlägg med. Paris-Robaix.

Imorgon skall det göras en hel del med akvariet. Öste och alla fiskarna skall få bo mkt mindre några dagar då det stora akvariet ska siliconas om.
Hej så länge

Kommentarer
Postat av: Marie

Välkommen åter! Nu var ni ju inte uppe på Käglan.. Bara i kanten och nosade..

2009-04-12 @ 21:24:41
Postat av: Mamma Milla

VA FAN, jag trodde ärligt du skulle böjda dig, och slänga upp din ben på hästryggen, och få känna av lite riktig hästkraft, du vet när du kommer hem till oss, finns dte inga valmöjligheter. Här MÅSTE man rida häst ;-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback