I väntans tider

Påskkycklingen från Falun hade missat att det var just påsk. Tåget gick inte när det skulle så man får väl anta att det var SJ :-)

En annan tragisk upplevelse var att Svenskan inte låg i facket utanför dörren imorse så jag kunde 06:47 gå och lägga mig en timme till. En så kallad SNOOZE. Dock satte jag mig i vardagsrummet först och masserade in vaderna med liniment då de är helt jäkla körda efter Kiboxen i onsdags. Tur  man är hålfotstrampare och inte använderna vaderna så mkt i cykel.
 Varför dök inte tidningen upp förresten? Trodde den alltid körde helg även fast denna fredag var helgdag. Får se om den dyker upp imorgon då...

Då Oscar dyker upp lite senare än planerat har jag hunnit med att ge min vintercykel lite kärlek vilket oftast brukar betyda att den kommer att krångla med växlarna. Det brukar vara standard. dubbdäcket fram byttes till ett snabbt Michelin xc dry där och bromsklossarna bak var slut men nu sitter det ett par Biltema (14:50 kr/par) där.

Sara har precis stuckit mot Kilsbergen med en karta i bakfickan då hon inte hittar överdrivet bra där men det bästa sättet att lära sig hitta är ju att köra fel ibland. Vädret håller på att bli helt underbart cykelvänligt. Kommer nog att bli en fantastisk dag i sadeln.
Nu låter jag som
http://cyklingminpassion.blogspot.com/
En annan kul "nybörjarcykelblogg" jag läser på just nu är www.tremil.blogg.se och hon hade sin premiärtur på en racer häromdagen. 
Jag vet att dessa två är söta tjejbloggar men jag läser faktiskt fler killbloggar. Så det så! 

Jag själv har inte tagit. ut min racer än. Skäms lite då den fortfarande står brevid sängen där jag ställde in den i höstas och den är dessutom dammig.
Imorgon skall jag och Saras pappa fixa bort glappet i vevpartiet på mtb-hojen. Han har kunskapen och materialet då han jobbar i en stor mekanisk verkstad. Helt sjukt att vevparti-tillverkare inte gör grejerna mer exakt då det redan från början finns ett glapp mellan axeln och innerringen på lagret. Ett glapp som gör att slitaget går mkt snabbare. Med en shimms (schimms, skimms hur fan stavas det??) av rätt tjocklek tar man loctite och "klistrar" runt axeln. Låter som B-mek men det funkar då han gjorde så på sin 30 mil begangnade värstingracer och det funkade bra. Jag tänker inte slita ut mina keramiska lager i onödan.

Nu ska jag njuta av två saker. Sonic syndicate och moccakaffe.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback