Serviceboende

Dra åt skogen. Orientera.
Gillade du den? Här kommer en till i så fall.
Många finner en frihet i att orientera, men va fan det är ju kontroller överallt.

Skrattade du åt de ovanstående skämten är du antingen över 30 eller så har du bara otroligt torr humor. Jag skrattar inte åt min senaste orienteringsövning men jag hade roligt ändå.
Förra veckan fick jag frågan av en orienterare i klubben om jag kunde hoppa in i ett staffettlag till helgen. Eftersom det var tävlingsfritt på cykelsidan och det (andast) var ca 15 år sedan jag var aktiv orienterare så sa jag att de va ok.

Racerapport Orientering: Jag skulle springa sträcka 2 som var 7,6 km lång och jag blev snabbt informerad en massa saker som jag skulle tänka på av trevliga klubbkompisar. Ett av dem var att jag skulle ta det lugnt för på 10 000-dels karta går det snabbt. Jag borde ha glömt alla andra tips och bara fokuserat på just det tipset. Det tog mig ca 5 minuters löpning innan jag var vilse. Inte bara vilse förresten, jag befann mig utanför kartan då ettans kontroll låg i kartkanten. Att läsa in sig på kartan när man är utanför den är inte det lättaste. Från startplatsen till 1a kontrollen uppskattar jag att det var 800-900 meter. Jag tog på mig 45 minuter att komma dit!!!!!
Hela banan på 7,6 km tog mig exakt 2 h. Något slags rekord måste ha slagits där??

Det var iaf roligt att komma ut i skogen då vädret inte var cykelvänligt.

Jag bor ju numera själv i en tvåa lite mer centralt än förut. Den måste nog klassa som ett serviceboende. Varför? Jo en av mina (söta) grannar jobbar på Najs Prajs. En inte bara stor, utan oxå hårdrockskunnig, skivbutik. Hon är min kontakt i vad som händer på volbeat-sidan. Vi skojade om att hon kunde sätta upp anslag i trapphuset.
En annan sak som jag inte var beredd på var att det finns trådlöst internet. Japp. Jättemsidigt och utan kostnad oxå. Med en laptop plockar med lätthet in Fias Internet i min lägenhet och det är ju inte låst så då är det väl bara att köra?? Serviceboende jajjemen.

Vad finns att säga om cyklingen då? Jo i lördags byttes 4h planerad distans till 2,5 h halvhårt pga  regn. Körde på i backarna och på platten hem hängde jag av jobbarkompismats. När det regnar som det gjorde då och man känner hur det börjar sippra in här och där så väntar jag ogärna in någon. Nä snabbt hem till den varma duschen är det som gäller då.
Söndagen blev ju orientering så måndagen blev en välförtjänt vila. Igår byttes testcykel i sista stund mot riktig cykel då vädret visade upp en bra sida. Tog kanske en av årets sista racerpass och benen hade tydligen saknat det för farten var bra oavsett vart vinden kom ifrån. 53 km och snittade 34km/h. Får se om det kanske blir en efteranmälan till Sista chansen i Ramnäs på lördag eller om det blir skogsmoppe i Kilsbergen.

Har hört att innan de öppnar en del på 18 km av den nya motorvägen till Karlskoga så skall den vara öppen en helg för gångare och cyklister.. Skall kolla närmare när detta är för det kan bli ett bra lagtempopass då kanske? Intresserad någon?

Vi hörs snart. På ett trådlöst, olåst internet kanske...
Tjing

Kommentarer
Postat av: Johan

De där skämten är riktig Göteborgshumor...

2008-09-10 @ 22:08:59
Postat av: Oscar Ekstam

Volbeat spelar i sthlm också den 11dec men där var det också fullt... SuperGenaren Mange har fått för sig att han och jag ska ut å åka båt då istället. Backyard Babies (hans favvo) spelar på en såndär jolle...

Och vad är din erfarenhet av det? hänga på?

Postat av: Oscar Ekstam

Glömde ju d viktigaste. Gött att du e tillbaka på nätet!

Ännu bättre att du bor mer centralt och har grymma grannar. Det bådar gott inför nästa besök =D

Landström var sugen på en övernattning mellan Norberg och Kumlacrossen. Står du ut?

2008-09-11 @ 11:35:29
URL: http://www.oscarekstam.com
Postat av: Jennie

Jag gillade skämten lika mycket som jag gillar dig ?! Men mest skrattade jag åt dig i orienteringsspåret... men som vanligt vet du ju bäst själv asgarv Kram kram

2008-09-11 @ 19:46:09
URL: http://jew75.blogg.se/
Postat av: Lillahåriga

160 mm slag det är grejer det!! Jag ska älska med min nya åka utför hoj i natt...

2008-09-12 @ 19:16:03
URL: http://lillahariga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback