På svärmors ö, Hammarö.

186116-112
Undra hur den här bilden är tagen egentligen?? ekrarna är sneda pga av den snabba roterande hastigheten men allt annat är ju snett oxå?? Jag är iallafall oskyldig då jag inte har fotat. Det är örebroaren Andreas Stillfors på bilden och mellan benen (öhh...) har han en tempohoj. Det vill nog jag oxå.

Jag skulle kunna skriva ett rekordlångt inlägg om hur jag och en del andra ser på det här med att försöka göra en sorts idrottskarriär. Har haft ett på tok för kort samtal med en person hur denne ser på det här med mitt och Tinas cyklande. "Det är inte vuxet", "vid ålderns höst så kommer frågan vad gav det?" Eftersom detta forum bara blir en envägs kommunikation så är det lönlöst att att försöka diskutera det här men jag vill ställa frågan så här istället. Vad skulle man ha gjort istället? Levt ett j-vla svensson-liv?? Fru, barn, chips, tv, övervikt, radhus och bolån? Nej jag ger iaf ett intresse 100% av min tid nu under en begränsad tid för att jag älskar det. En del förstår det, en del inte. Det andra hinner jag nog med sen ska ni se...

Nä mer att säga om det här med landsvägscykling. Det är kul. Jäkligt kul men jag brinner fortfarande mer för mountainbike och nu är jag ju lite partisk när jag säger att det är en schysstare stämmning bland mtb folket. Jag har aldrig gillat det där tugget i klungan men förstår att det tillhör. Tävling är tävling men om man ser alla tävlingar som viktiga så blir man ofta besviken har jag lärt mig så denna helg såg jag som grym, nyttig träning men jag har givit järnet hela tiden och kört så bra jag kunnat.
För att inte göra det så långdraget så sammafattar jag hela tävlingen, gren för gren.
Fredag kväll, prolog ca 3 km: Tänkte att "gå inte ut för hårt Ola, det är kort men stumna inte för tidigt." Självklart gick jag ut stenhårt och farten dalade på upploppet. Blev 98 av ca 110 stycken! Måste vara nåt slags rekord för mig men det gjorde inget. De flesta så ju så proffsiga ut som dagens startbild. En del vinglade från start till mål, se bild nedan...
image113

Lördag fm tempo 11km: Även här individuell start med 30 sekunders mellanrum och jag gick ut lite lugnare och hittade en bra, lagom svidande nivå att köra på. Här blev jag inte ikappkörd som jag nästan blev på prologen så jag var till en början nöjd med min insats på 18:26 min ända tills jag träffade min klubbkompis Mattias B. Han hade fått pyspunka efter ca 5 km och var därefter tvungen att köra mycket långsammare. - Vad fick du för tid trots punkan frågade jag? "Äsh, det blev 18 minuter nånting" sa han.... Det visade sig att jag "slagit han med 20 sekunder.... jo då så att...Avancerade iaf till en 80e plats i totalen.
Lördag ef GP 20 varv: Att köra ett GP lopp är ofta hetsigt och ibland lite farligt och nu var vi över 100 pers som skulle svänga runt refuger, kantsten och fajtas om placeringarna. Jag tror att det bara var en enda person som krashade in i en träbom som funktionärerna hade ställt jäkligt dumt, annars gick hela racet bra. Jag gjorde en liten klantig grej som kunde ha slagit undan framhjulet på Jonas Djurback, Falu CK men vi klarade oss. Jag körde nämligen i trampan i en refug kant. Jag är mest nöjd med mina igångdrag som funkade bra och hade inga problem att avancera många placeringar efter en kurva. Minst nöjd med att jag inte var längre fram in i sista rondellen men där ville ju alla andra vara just då. Spurtade in på en 44e plats vilket gjorde att jag klättrade helt fantasktiskt mycket :-) till en 72 plats i totalen. 
Söndag linje 138 km:  Jag ska vara ärlig. Jag har inte mycket till slätdrag men jag hade ju upptäckt att igångdragen funkade bra så jag fick välja mina stunder att avancera i den stora klungan där jag aldrig var i toppen bland de andra rödklädda men blev faktiskt tillfrågad av sveriges kanske bästa cykellag om jag kunde hjälpa till med dragjobbet. Vem?? jag?! Tänk vad sura dom hade blivit om jag slitit mig upp till toppen och de hört att sina hörsnäckor att hjälp är på väg och sen sjunker hastigheten från nästan 50 km/h till 37km/h när jag borrar ner huvet och ger det jag skulle ha haft kvar i mina små sparvben. Nej tack sa jag iaf. Fan, ska jag dra mig röd för dom och inte ens få ett tack tillbaka? nej nej nej, ibland är jag blåst men inte jämt.
Mitt under en varvning inne vid målet så hör jag speakern säga "....se om Ola hör det här att Tina vann!!" Jag slänger upp en näve i luften för att markera att jag noterat det. Glider upp brevid Matte, "hörde du?" Han svarar "Ja, va fan har hon gjort?" Ni kan läsa hennes egna berättelse på hennes blogg om ni vill.
Hur sluatade vårat linje då? Jo med en stor krash. Jag var jäkligt nära att bli indragen i den men klarade mig precis och jag hoppas inte någon blev allvarligt skadad. Det var den här typen som man ser på tv när kommande cyklister inte hinner bromsa utan far rakt in i högen med kött och karbon. Ush! Jag hamnade ca 100 meter efter ledaren pga vurpan med 1000 meter kvar att köra och spurtade även här in på en 44 plats.

Totalt sett: 72a och Mattias 73a vilket enbart beror på hans punktering annars har han pulver att kunna utmana de flesta yrkesåkarna. Han kan omöjlig vara ren.... ;-)
Mitt resultat spelar ingen roll då jag kört hårt och fått grym träning i tre dagar. Dessutom har jag träffat Tinas släktingar som nästan alla bor på just Hammarö och när svärmor och Tina diskuterar efter nåt glas rött önskar man efter en mp3 spelare med In Flames eller något annat rogivande. Men jag älskar min Tina ändå. Hon är ju vinnare!

Idag har jag varit på Mc Donalds och köpt två fulla ica-kassar. Med is. Till vad undrar du? Kom hit på kaffe på torsdag så får du se.
hej hopp


Kommentarer
Postat av: Voigt

2 kassar med is! Då måste det vara fri borst hela kvällen :)

2008-05-07 @ 08:25:39
Postat av: Matte

Garttis !!!

2008-05-08 @ 09:04:32
Postat av: Matte

provar igen blev lite fel Grattis!

2008-05-08 @ 09:05:33
Postat av: Anonym

Grattis på födelsedagen!!

2008-05-08 @ 10:40:47
Postat av: Voigt

Grattis!

2008-05-08 @ 11:11:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback