Nu släpper jag bomben!

För en tid sedan skrev jag inlägget "YES!!" med typ innehållet "fy fan vad glad jag är". Jag är fortfarande glad och på jobbet går det oxå bra. Varför?? Läs vidare...

Jag börjar väl som vanligt att backa bandet några dagar men samtidigt så finns inte mycket att rapportera från måndagen och tisdagen. Jag stod och dagdrömde på jobbet, när kollegan var i skyliften, att på alla andras hemsidor/bloggar läser man alltid något kul eller framgångsrikt (fast inte på Oscar E sida ;-) men jag har ju inget roligt att skriva om....Men så kom jag på det.
 Jag håller ju inne några hemlisar som kanske kunde vara kul att skriva av sig nu när några har gissat så mycket, och ibland så rätt. Det har även dykt upp gissningar om giftermål, graviditet och lotterivinster men så var det inte.
Det var en arbetslös morgon den 19e Februari som jag hade tre stycken väldigt bra telefonsamtal. Alla tre rörde sponsring. De var av olika karaktär och storlek mer än så vill jag inte säga men de kommer iaf att påverka hela min säsong i positiv bemärkelse.
 Det kanske roligaste var till en person som jag skulle bestämma träff med för ett eventuellt sponsoravtal. Det företaget har sponsrat mig två år tidigare men den förra kontaktpersonen hade slutat så den här nya mannen visste jag inte riktigt vem han var. Det lät ungefär så här " Ja hejsan Ola Hellström här. Vi skulle bestämma en träff för att prata om lite sponsring?"  Han svarade " ja hej. Varför sa du inte förra gången vi pratades vid att det var du som var cykelbud förr och dessutom har systrar som tävlar i hästhoppning? Det är lungt med sponsringen. Vi kör. Vi kör. Hej"     Jag blev nästan svarslös då det lätt var den enklaste sponsorjakten jag gjort.
Två samtal senare var det dessutom klart att jag kommer att köra på en ny mtb i sommar. En Focus raven extreme.
Den blir nästan ett kilo lättare än min förra hoj vilket är väldigt mycket. Det är verkligen många bäckar små som gör den viktskillnaden. Ny framgaffel, nya hjul, ny ram mm. Dock funderar jag ändå på minst två stycken sätt att pimpa den och göra den ännu lättare.
image50Detta är min nya hoj i skala 1:2 då jag kör på XS.
Det farliga med att avslöja detta nu är att jag inte har cykeln än. Allting inom cykelbranschen är alltid försenat. Köparen blir lovad en sak, handlaren blir lovad ett datum,  importören blir lovad ett annat datum från fabriken som säkert inte heller vet hur det är med matrialtillgång eller semesterbokningar i deras produktionsled. Focuscyklarna är inget undantag tyvärr men jag fattar inte hur denna bransch kan fungera så här. I slutänden kanske jag inte får cykeln förrens i augusti... Gud förbjude.
Det som har förstärkt den här härliga känslan är att jag varit frisk och känt mig pigg ända sedan... ja typ november, december. Jag tror mycket på vårat kosttillskott mivitotal. Det kompleterar nog upp det jag inte får i mig via öl och bloody mary. Att få vara frisk och hel hjälper verkligen när man vill träna så mycket som jag vill. Nu på senare tid har jag även blivit bättre på att vila vilket är tråkigt men nyttigt.

Igår var det korta intervaller på schemat och allting funkade jättebra. 2 block med korta intervaller räckte inte för mig igår utan jag slängde in ett block till fast med något längre intervaller. Skönt att få köra sig helt slut ibland vilket kändes även imorse då inte bara benen utan hela kroppen var trött. På jobbet väntades det att dra ris i uppförsbacke hela förmiddagen så mitt kloka huvud bytte kvällens intervaller från hårda till lagom. 3 stycken 10 minuters på halvtungt motstånd blev det medans jag satt och tittade på tre andra klubbkompisar som slet med sina 4minuters intervaller. Undra om jag ser ut så där när jag kör hårda intervaller oxå?

Nä nu längtar jag verkligen iväg till träningslägret...Åker på söndag och jag lovar täta men korta uppdateringar. Mycket bilder blir det med för att göra er extra avundsjuka.
Har tagit ut kompledigt imorgon för att fixa lite med packning, sömn, slöing, hårdrockslyssning, träning och packningsförberedelser. Det följer nog med två lyxprylar i år som inte varit med tidigare. Min espressobryggare och en liten vattenkokare.
Cia på er blekfisar :-)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kul att du får sponsorhjälp , sånt är alltid roligt !
Blir mera nyfiken på cykeln , hjul ? växlar ? osv , bilden var ju så himla himla liten :-)

ha det fint i värmen och skaffa lite solbränna åt mig också !

jag säger som du säger åt mig TRÄNA HÅRT

/ henke

Postat av: Oscar Ekstam

Fytusan att jag inte ens är rolig, det var ju ett hårt bakslag ;)
Nä nu ska jag nog ställa mig framför tåget... synd att d inte finns några på Cypern bara...

2008-03-14 @ 20:25:25
URL: http://www.oscarekstam.com
Postat av: mikebike

tyvärr har jag ingen viktuppgift på min cykel som råkar vara i en mer fullvuxen 48 cm storlek.,, jag bytte,,, hjul, däck, bromsar, styre, styrstam, hantag, bakväxel, sadel, sadelklamma.... men jag vet fortfarande inte vad den väger. men gott för dig är att ramen känns jäkligt fin att cykla på. väger den som den ska så är den riktigt styv och rapp för vikten. bromsoket bak har en extern metallförstärkning numera också, så du slipper leda cykeln när du bromsat för mycket i utförsbackarna. Det är tävling på söndag och jag är sjuk, oscar bor i en annan stad, så han får ha tåget för sig själv. jag får väl ligga på hotelltaket och steka i solen istälet för att tävla. sola ska ju vara bra mot bakterier har jag hört.

2008-03-14 @ 22:52:03
Postat av: Oscar Ekstam

Ehum... by om jag får be ;)

2008-03-15 @ 17:27:08
URL: http://www.oscarekstam.com
Postat av: micke

då passar ju begreppet byfåne bra in ;) lycka till imorn! jag får hejja från taket.

2008-03-15 @ 23:50:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback