Gynning, Silverstedt och Hjortfärs.

Jag zappade förbi en tv-kanal häromdagen då en viss Gynning stod och "konverserade" med en viss Silverstedt på ett hustak i USA. Två urholkade kokosnötter hade haft en mer inteligent konversation. Själv är jag korkad på ett annat sätt..


Jag glömde att ta med kameran till jobbet idag för att få lite häftiga och exotiska bilder men icke. Något som dock fastnade på bild var gårdagens otroligt goda hemlagade hamburgare gjorda på hjortfärs som i sin tur var skjuten av jägare Arne Hellström, strax sydöst om Hjortkvarn.
186116-45Jag har inte stora händer, de var burgarna som var små. Vilken tur att det fanns flera. Tilltugg var sallad och potatis, morot och persiljerot i ugn.

Idag kunde jag ha förstört mitt kommande träningsläger på Mallorca genom ett misstag på jobbet. eller ett snedskär kanske man ska kalla det. Vi återupptog det skogsjobb som vi avlsutade förra veckan och när man jobbar så här mycket med ett ganska farligt redskap så kan man inte snåla in på säkerheten. Jag har därför (självklart) huggarstövlar, huggarhjäm och huggarbyxor. De sistnämda har ett effektivt sågskydd insytt i själva tyget för att kunna stoppa en rusande motorsågskedja på nån tiondels sekund. Det finns byxor som har detta skydd i HELA byxan men de är både otympliga och väldigt varma så det vanligaste är att man bara har skyddet på framsidan. Ja menar....vem sågar sig själv i rumpan??  Ca 40-50 gånger om dagen släpper jag högerhanden (gashanden) från sågen för att flytta undan grenar som ligger ivägen för mitt sågande, inge konstigt med det. På eftermiddagen så hann dock inte kedjan stanna riktigt innan jag kände ett ryck i byxan på utsidan av mitt ben. Det var sågen som hade huggit mig ca 4-5 cm från kanten där skyddet går över till tunnt tyg. Hade det tagit där så hade det blivit ett ordentligt snitt i baksida lår. Aj aj...

Innan hamburgarna igår så hade det avverkats ett rätt tråkigt distanspass. Inte pga. sällskapet utan det var själva turen som var tråkig men det var både första och förmodligen sista gången den här vintern så det kändes ändå ok. Det blev till Arboga för att sedan vända hemåt en annan väg men ännu mera sidvind mot Fellingsbro, Frövi, Ervalla och hem. Ca 110 km blev det.  Tempot var oxå så där lagom och tur var kanske det för Tina och jag hade bokat in bowling senare på eftermiddagen.
När vi kom till STRIKE & co som det heter så upptäckte vi att ca en miljon ungar runt 7 års ålder hade bokat nåt barnkalas samtidigt för de satt, sockerhöga och allmänt uppspelta, och käkade tårta på läktaren 5 meter från banorna. När vi bowlat halvvägs genom våra serier rusade ungarna ned till banorna och naturligtvis hamnade de på både vänster och höger sida om oss. Ca 10 minuter senare släcks ljuset ned i lokalen utan förvarning och klot och käglor blir självlysande. Discomusik strömmar ur högtalarna och blinkade (störande) lampor dyker upp ur tomma intet. Ungarna blir från uppspelta till helt exalterade när Markoolio sjunger om reggea i sommar. Jag blev visst oxå lite axalterad för efter ytterligare en spärr impar jag på kidsen med lite Markoolio-moves.....

Skönt att äntligen lämna den lätta träningsveckan bakom sig för den gav mig bara prestationsångest och dåligt samvete. Jag har verkligen svårt för att vila. Förutom när jag är sjuk men nu lyckas jag ju inte bli det heller. (Tack Mivitotal) Jag har svårt att känna mig nöjd med min träning om jag inte har tagit ut mig och det är kanske det man måste känna om man vill utvecklas men samtidigt vet jag ju att det inte funkar att köra så jämt. Nåja, nu har jag iallafall vilat länge nog och imorgon väntas jäkligt tuffa intervaller så då ska jag väl vara nöjd??

Summering: Puckade blondiner med stora bowlingklot ska fota och träna hårt imorgon.

Mer bilder lovas i nästa inlägg....
Hej hopp, blodpropp

Kommentarer
Postat av: Mamma Milla

Sånt där med Bowling kan man sakna när man bor här på landet...det är ju en bit bort om man ska göra nå sånt...man får nöja sig med att bowla medans man mockar hästbajs...det är ett trix det med =)

KÖR FÖRSIKTIGT MED MOTORSÅGEN...jag är allltid nojjig när Ögren är ute i skogen själv att han ska göra sig illa på den huggande motorsågen.Eller då ett träd över sig !

Avis att ni ska till Mallorca, inte för cyklingen skull då da, men för VÄRMEN, det va -9 här i morse.

Oj va snäll ja va i dag då...inte en enda elak komentar OLA!

Håller helt med om Gynning och Silverstedt NÖTTER!

Postat av: Patrik

Aj aj, se upp för sågen, inte sjukhus så nära säsongen.
Titta vad roliga saker blir klippta ur sitt sammanhang:

"På eftermiddagen så hann dock inte kedjan stanna riktigt innan jag kände ett ryck i byxan".. :-)

Träningen verkar gå bra annars!? När åker ni?

Kör på!

2008-03-04 @ 08:35:03
URL: http://www.patrikpaulsson.wordpress.com
Postat av: Henrik

Jag är dock inte avundsjuk på värmen utan på att du skall få cykla så mycket ,,,önskar man kunde åka med !! men just i dag känns det som om jag skulle satsa på en sport som inte är så kostsam som cykel !! kankse pingis ??

Hamburgarna såg goda ut
!!

Kör försiktigt med motorsågen , dom brukar ju inte fråga vad dom får utan dom tar det som ges , dvs matar du kedjan med muskliga cykelben så äter han snällt utan att fråga !!
Själv sågade jag mig i stöveln förra sommaren , men jag högg så sent på kvällen att det började bli mörkt så jag får skylla mig själv !

Jag förstår om du trivdes med markoolio och discolights , det bor nog en discoschlager kille i dig , hårdrocken är bara en täckmantel tro jag !
/ Henke

2008-03-04 @ 14:57:05
URL: http://www.henrikogren.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback