En del mår bra men alla vill må bättre.

Har idag besök Må bättre-mässan och tränat tre olika intervaller i årets längsta inomhuspass.

Det har varit en lite sämre uppdatering än vanligt denna vecka och det beror på att det är mycket som ska fixas inför kommande träningsläger. Vi åker ju nästa helg och alla pusselbitarna är inte på plats så det blir en del telefonsamtal att ringa i veckan. Skönt ska det bli iaf med 14 dagars cyklande och tränande. I år hoppas jag även på att få klå min rekordtid uppför klättringen Sa Calobra från 2006. En annan förhoppning är att det inte ska bli lika pissigt väder som 2007.

I torsdags körde jag 4minutersintervaller för att främja syreupptagningsförmågan och de är jäkligt tuffa men effektiva och det spelar stor roll hur dagsformen är om det ska lyckas eller inte. Då funkade de bra men igår var tanken densamma men redan på vägen till klubblokalen så kände jag att det inte skulle funka. Valde då att inte ens försöka mig på dom och sedan bli besviken så det fick bli tröskelintervaller istället. (gammal o klok?) Körde efter det mer eller mindre klassiska 8-2-receptet.
Idag blev det tre olika intervaller inbakat i samma pass. Först 4-minuters, sen korta spurter för att tvinga de snabba fibrerna att vakna till liv och kämpa lite. Efter det så avslutade jag med en lång, tung rackare på 20 minuter för att stärka upp motorn lite. Särskilt stärkt kände jag mig inte på vägen hem då slakmotorna hade förvandlats till berg.

Anledningen till att det blev inomhus idag var två orsaker. Jag och sambon gick på mässa på förmiddagen och sedan avlöste regnskurarna varandra på eftermiddagen. Mässan var premiärmässa på stans nya multihus som ska användas till konserter, sportevenemang och just mässor. Må bättre-mässa hette den och det är ett hett och intressant ämne tycker jag. Dessutom är det väldigt kommersiellt nu då det mesta inom spa, ekologiskt, hälsomedvetenhet går som smör i solsken nu oavsett vilken förpackning det står på. Då mycket styrs mer av pengar mer än visa/ge sanningen så var det fallet  även här. Vi har t.ex. en våg här hemma som ska visa din fettprocent. Vi provade en motsvarande, fast mer avancerad, i en monter. I ytterligare en monter så mättes den med en elektrod på foten och en på handen för att ge en mer rättvis bild. Siffrorna på min fettprocent är 5%, 22,7% samt 11% . Stor variation alltså. Den våg som visade 22,7 bedömde oxå min fysiska gradering till en 1a på en skala mellan 1 och 9. En nia betydde: låg fettprocent, hög muskelmassa. Ettan betydde: Ser ut att vara i form men har hög fettprocent och låg muskelmassa. Tack för det televerket! Jag låg dessutom på gränsen mellan "normal" och "overfat".... Detta visar ännu en gång skilnader på olika testmetoder och skall tas med en klackspark. Jag vill se det så iaf annars måste jag ju sluta med lösgodis och skånska pepparkakor.

Träffade oxå en man som imponerade på mig ca 20 sekunder efter han hade presenterat sig för mig. Genom att be mig titta åt olika håll med ögonen så blev jag olika stark i mina armar som han samtidigt höll i. "Det sitter här, i andra nackkotan" sa han och pressade mig i nacken i ca 10 sekunder.  Nytt test och jag blev helt plötsligt lika stark oavsett vart jag tittade. Det låter säkert som hokus pokus när man skriver om det här men ni skulle vart där. Han har även behandlat Emilia Fahlin och hon har ju redan fixat några segrar i år så man kanske ska boka in en tid...
En annan mycket omtyckt monter var Engelbrekt Choklad! Där spenderade min bättre hälft dryga 200 kr på kvalitèts choklad som hon gärna får hjälp med att äta upp här hemma.
Mer feminina sidor....Såg ni Tinas troschock igår?? Ja mat-Tinas alltså inte min Tina i Lets dance? Fan va taskigt av expressen att slå upp värsta bilden på löpsedlarna.
Ännu mer fjolleri: Ikväll är det melodifestival med andra chansen. Kan det kännas mer oitressant?? Finalen kan man ju se då det är ju då det gäller men ikväll blir det nog en krigsfilm, espresso och mörk choklad.
Säger som min gamla matsponsor Mr. Marcus. Det ska va gott o leva!
Imorn blir det distans. tror jag.....
chipp!

Kommentarer
Postat av: Henke

Hur skall vi göra rent praktiskt med bytet , skall du åka halva vägen med hjulen och jag åker halva vägen med cindy filmen ??

/mvh henke

Jag har också gjort sådana där tester en gång och jag var strax före döden och skulle börja med lugna promenader


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback