Dag 4- som en bergsetapp på touren.

186116-60
Idag vart det klättringen Sa Calobra men inget nytt personbästa. Sen har det blåst ordentligt idag och jag fick hammarn, ordentligt. Förutom det har det bara varit en bra dag. 2560 höjdmeter och ca 5,5h på 148 km, pratat med kompisar till Bäckstedt och "Freddy", lyssnat på juniorernas beatboxande och rappande i klungan mm. En lång jobbig dag med andra ord.

Vaknade idag till en mulen himmel och kraftig blåst och det enda som ändrade sig var himlen, den sprack upp. Den planerade bergsturen blev därför av då regnrisken inte var överhängande. Fick premiärköra mina långa Focustights, nyinköpta skoöverdrag och västen har aldrig varit av idag vilket anger att det varit kallaste dagen hitintills.
image61
 Siktet var ställt på Sa Calobra där jag brukar försöka sätta en bra tid men vad det berodde på att det gick ca 2 minuter långsammare än för två år sedan vet jag inte. Vädret, dagsformen eller avsaknad av nån som låg på hjul och stressade mig. Ja ursäkterna är många.
På vägen hem i den långa utförskörningen mot Pollenca kom jag, Oscar och Ola (stor-ola) ikapp tre stycken britter. Vi pratade lite innan tempot ökade ordentligt och alla sex stressade varandra utför. Farligt men roligt. Tack vare den starka motvinden blev det inga toppnoteringar i hastighet vilket var tur när man är flera som stressar varandra.
Det visade sig att en av dom brukar träna i velodrom med självaste Magnus "maximus" Bäckstedt och ibland även Freddy Johansson. 
Väl nere från höjderna skarvade jag på lite med några fler höjdmeter men det var nog på gränsen vad mina ben fixade idag då förutom en viss trötthet i dom så började det kännas i senor och muskelfästen. Fick börja trampa hemåt med sned medvind vilket gjorde det extra kul att köra på i minst 40km/h hem. Här kan jag inte säga om det var tur eller skicklighet och rutin som gjorde att jag fick hammaren lagom hemma i rätt stad. De sista ca 2 km blev iallafall en smärre plåga och från vårat cykelförråd till hotellet är det ca 200meter. På den sträckan blev det ett stopp i en liten kiosk efter halva sträckan för panikinköp av kolhydrater som vi här kan kalla chokladkaka. Det var slukad innan mitt hotell.

Väl uppe på rummet stod tinas färdigblandade recovery-shake och eftersom hon var i duschen så tyckte jag att jag var i större behov av den än hon. Jag plockade upp och skakade den lite extra men det jag inte visste var att hon blandat den med kolsyrat vatten av misstag.....  Den överraskningen jag fick ville jag inte ha just då! En plötsligt PLOPHH och chokladshake i hotellrummet...  suck!
En annan sak angående dusharna är att de förmodligen lagt in ett slags miljöfilter i själva vattenblandaren så man inte ska stå och dra onödigt länge i duschen. En ca fem sekunder lång chock av kallvatten kommer ca en gång i minuten vilket gör att man ogärna står still och slöar. Efter att ha sett mycket på Lets dance på tv4 kan jag säga att ett normalt duschande ser ut som...... Pase Dobble!
Dagens sämsat cykelparkering. Och den är min.

Ikväll skall nog den inhemska flaskan med trampad druvjuice öppnas så man kan somna avslappnad för kramprisken är överhängande.

Fick sms från örebro imorse.... -7 var det där. Sånt värmer här nere..
Ciao

Kommentarer
Postat av: Henke

Jag vill cokså dricka kolsyrad recovery dryck . lyssna på rappande juniorer och åka i bergen !!
Men istället får jag snorig näsa ,minus 9 och snö, motorsågsljud och numera även en helt sjukt brutal fläskläpp !!
/ henke

Postat av: torsten

pressa på bara !!
själv har jag tagit fram skidorna igen... ):

2008-03-21 @ 13:17:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback