Dag 2- Höjdmeter är bra.

image53
Inte bara smygreklam för Tinas och mitt cykelmärke utan även ett bevis på en strålande morgon. Solen var så stark att Tina inte kunde gå normalt :-)

På vårt hotell serveras inte frukosten förrens klockan 8 och eftersom jag är van att äta vid strax efter kl.5 på morgonen när jag jobbar så vaknar jag i god tid och imorse reulterade det i en liten powerwalk. Ja inte ska man vara still på ett träningsläger. Hela hotellet andas träningsnarkomaner i år och en grupp (av varierande storlek av människor) stod och gjorde morgongymnastik när vi kom tillbaka. Frukostbuffèn andas inte fullt lika mycket hälsa då bordet med fikabröd är större än det med smörgåspålägg. En sak som dock glädjer mig är de varianter på potatis som finns. Igår fanns det potatisbullar och imorse någon slags omelett med skivad potatis i. Jag känner mig som Håkan i Sunes sommmar, potatisälskare.
Träningen idag körde jag själv med betoning på att förbättra min förmåga att klättra. Det räcker inte med att vara lätt i kroppen utan man måste tydligen träna i backar oxå. (jädra elände) Jag startade här i Can Picafort och körde via tre stycken små städer till bergen. När man inte har med sig karta så är det lättare att komma ihåg resvägen om man gör sin egen översättning på byarna. Bürger, campanet och Selva blir istället: Hamburgare, Champange och salva. Vid Salva (Selva) startar en klättring upp mot Lluc-klostret på 10 km där jag låg på, eller strax över, mjölksyratröskeln och det enda som var under kritik var asfalten. Jag skulle inte vilja köra fort utför där.
Resan fortsatte ner mot Pollenca där jag fortsatte ut mot Cap de formetor. Mosade på i två klättringar till och pulsen funkade bra men benen började säga att de var trötta.
Fick tur med vindarna hemåt och fick bra fart hemåt. Låg över 40 km/h nästan hela vägen. Dock inte genom Alcudia. 
Väl hemma så laddades snabbt den medhavda espressobryggaren för att få bra kaffe. Det som serveras i matsalen är ett skämt, Thè med kaffesmak är mera likt.

Siffror dag 2: 111 km, 31km/h, 1551 höjdmeter, snittpuls 138 men var nästan 40 minuter över tröskelpuls.
Bilder är efterfrågat. Bilder ska ni få....Klicka på bilderna för att få dem större.
 Har ca en timme till bergen. Precis som hemma.
 Cyklat under pistolhot idag.
 Några av dagens serpentiner.
Vädret var idag lite svalare men ändå väldigt bra. Gissar på 17-20 grader men vindarna i bergen är mycket svakare än så. Vindväst och armvärmare är uppskattade kläder.

Nu skall det slöas för att orka med eventuella intervaller med de unga kalvarna imorgon...

Ciao Bocadillo!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Dag 2 såg bra ut! Jag satsar nog på ngt liknande i morgon men skippar nog De formentor som jag tog första backen (upp till parkeringen) på idag. Nån måtta får det vara! Får de hur benen känns i morgon. Känns det tungt blir det väl fikaturen...

/Andreas

2008-03-18 @ 20:27:58
Postat av: Crosscar

ni har ju i alla fall tur med vadret. Har i Prag, dar jag mellanlandat och tvingats till en 7timmars vantan, ar det sno. Vi som tankt kolla in staden men minus tre grader ar tydligen inte var melodi langre.

Hoppas vi inte far lika chock nar vi kommer hem... Hoppas ni far battre vader nar ni kommer hem.

Ha det bra dar nere och trana inte for mycket, sa du blir for bra. Det gar ju inte for sig ;D

Postat av: Mamma Milla

INTE nå avis alls...jag njuter av våra -8 grader här hemma =)

2008-03-19 @ 10:15:09
URL: http://lillamillas.blogg.se
Postat av: torsten

potatis å många motlut.... låter som läge för succsé!!! kan kontra med -8gr och 1dm nysnö och en lättare förkylning... om man fick välja...??...!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback