Nya snurrväxlar

Blåbär 1.Vaccinium myrtillus L.
Beskrivning. Blåbär är ett flerårigt, lövfällande ris som ofta växer i stora bestånd. Grenarna är vintergröna och kantiga, vilket gör att blåbärsriset är lätt att känna igen även på vintern. Bladen är inte läderartade som hos lingon (V. vitis-idaea) utan tunna och spetsiga med fint sågad kant. Blåbär blommar i maj-juni, de hängande blommorna sitter ofta ensamma på skaft från bladvecken.

Blåbär 2. Velocipedus pedalis
Cyklister som startar onödigt fort för att i första skogsparti ställa till oreda samt irritation hos bättre, bakomvarande cyklister. Vanligt förekommande på både lerjord och i lättare tallskog med moränjord. Bör hängas av tidigt för bästa resultat. Långlivade blåbär kan ge fläckar på kläder och större humörsvängningar.


Förutom att sitta lite vid datorn så byter jag till fräsha snurrväxlar på min plastcykel samt lite övrig service. Benen som imorse kändes sega mår nu mycket bättre så imorgon blir det nog intervaller.


Kommentarer
Postat av: Patrik

He he, ja, med det finns ännu fler sorter.



Ex. förare av masterstartbilar som kör för sakta och är rädda för farthinder, vilket leder till att ovan nämnda Blåbär # 2, kan köra upp i täten. Glöm inte elitcyklister som kör punka på varannan tävling, osv... :-)



Starkt kört Ola, vi ses!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback