Jag har oxå kört skoterspår.

Under dagens pass hade jag en tub med Loctite i ena bakfickan, en Maxim gel i den andra. Det var upplagt för rysk roulette.

Nu är jag mitt inne i straffandet av mina ben och de mår lite halvkass. Rätt åt dem, o det är inte över än. Igår vet jag inte riktigt om jag körde 1, 2 eller 3 träningspass. Det började kl.0700 med ett joggingpass men det var så lungt och dessutom utan pulsklocka så det kan man ju se mera som ett förbrännarpass. Då jag lufsade/joggade fram så tänkte jag på vad jag läst i senaste Runners World om ont i ryggen vid löpning. För framåtlutad löpning eller för långa steg vilket jag inte tog så allvarligt på för jag tycker inget passar in på min löpstil. Då kom jag på vad det kunde bero på. Jag vrider fram bäckenet för att föra fram foten istället för att räta ut benet vilket oxå kan förklara varför Tina tycker jag vickar på rumpan när jag springer. Jag ägnade passet åt att försöka få fram en mera korrekt löpstil vilket var svårt då man har ett intränat rörelsemönster i ryggraden men jag vill inte få ryggproblem av löpningen igen.
Efter morgonlufsen blev det ett IKEA besök med min arbetskollega som spenderade 3500kr på kakel med tillbehör, säng, madrasser mm. så shoppade jag för ca 65 kr. Värmeljus och en talgboll till fåglarna.

På eftermiddagen åkte jag till klubbstugan för att återigen straffa benen. Det gick dåligt men ändå bättre än i söndagskväll. Med "bättre" menar jag mindre allvarliga svordomar som t.ex attans och arsle. Under en och samma intervall med jämn kadens och samma motstånd kan min puls vandra från 157 till 177 men igår kunde jag tänka mer rationellt och fundera på om pulsklockans batterikvalitè är som den ska.
Måndagens tredje träning baserar sig på söndagens snöskottning. För då hittade jag en tränings-DVD i den firmabil vi hade då. Bilens vanliga chaufför är en riktig sakletare och plockar på sig allt möjligt. Nu låg det alltså en inplastad, gratis-DVD där som hette "Träna hemma med iFORM, platt mage, stark rygg. Den har han säkert hittat i nån soptunna. Igår kväll var jag ju tvungen att provköra den och jag såg nog rätt rolig ut för Tina fnissade och började fota mig när jag kämpade där framför tv:n.
Klicka på bilden för en sexigare bild. Denna tant-DVD hade två olika träningsnivåer att välja på och ego som man är valde jag den "tuffare". Började med klassiska gympaövningar som t.ex. så o pendla med armarna, plocka äpplen mm. Men jag var fast beslutad att köra hela passet på 45 min. oavsett vad de gjorde. Det var sen plågan började. Det var ju inga tantövningar! Dessa core-baserade övningarna var skitjobbiga och hade det varit en ful manlig instruktör på skivan hade jag gett upp men inte nu, kan hon kan jag upprepade jag inom mig. Skall erkänna att jag inte fixade en av övningarna så nu måste jag träna mer mage verkar det som. Suck!

Dagens träning startade med att åka till cykelhandlaren för att återigen rikta mitt nya bakhjul och samtidigt som jag tänkte använda Loctite på nipplarna för att fixera dem ordentligt. Hade lust att uppgradera vinterhojen med denna lilla läckerbit...
image48
Efter det så blev det ett hårdare distanspass på exakt 3 timmar och tanken var innan att jag skulle köra rätt hårt hela vägen och riktigt hårt i de längre backarna. Det funkade väl så där. Var halvvägs till Nora på vägen som går över bergen och vek av till höger efter Ramsjön för att komma direkt till Hittorpsbacken. Då byttes den vintriga, halvisiga vägens karaktär till Scaniarinkens is. Fick i en lite backe göra en Bambi-likande avstigning för det var is över hela körbanan. Den ca 2-3 mm snö som kom imorse gjorde det hela ännu svårare.
Väl i Nora körde jag lite asfalt till Gyttorp för att leta rätt på den nya väg jag hittade för några veckor sedan och jag var lite orolig för att den snö som kommit senaste veckan skulle det göra omöjligt att köra den. Väl framme vid botten på den långa stigningen så fick jag trampa i skoterspår vilket är ovanligt i den här delen av landet. De blir sällan så hårda att de blir cykelbara men nu var de perfekta. Väl uppe med höga mungipor och hög puls så blev nästa vägsträcka så där jäkla isig igen. Fick återigen släppa på farten men plötsligt så kom bakhjulet för omkörning och jag försökte att parera men någon millisekund senare hade jag ena foten på/i bakhjulen och den andra kanandes på isen. Jag klarade mig ifrån att dunka i isen men en lättare sträckning i ljumsken gjorde så att svordomarna ekade i skogen söder om Pershyttan. Jag mår nästan alltid bättre om lite fula ord får komma ut i 110 decibel. 
Det blev en skev bakskärm och några sneda ekrar så när jag nu tryckt i mig lite mer energi så orkar jag snart till cykelhandlaren för andra gången idag. De sista 20 minutrarna på passet kände jag att jag började gå tom. När hjärnan blir mer seg än vanligt och blicken blir fiskliknande. 3 hyffsat hårda timmar utan mat och 2 deciliter vatten(hade ju 1 liter med mig??) gav ett resultat på 62,9 kg på vågen så det blev att fylla på ordentligt. Protein och järn i form av ca 8 deciliter o`boy och 2 mackor med rikligt med messmör på. Det måste vara det mest optimala va? Hade väldigt gärna lagt in pulskurvan här men lyckas inte, det är väl skit framför skärmen som vanligt. Tips någon?

Nu drar det ihop sig med jobb, svenska rallyt och VM i skidskytte så det är bäst att träna på när man har chansen. Siktar på ett sista straff för benen imorgon sen blir det en njutningsfull distanstur på Torsdag för att senare på kvällen kolla in superspecialsträckan SSS 1. Hoppas PG lyckas bra på hemmaplan nu.

Övrig info så är länklistan lite uppdaterad där framförallt Tina har bytt till en mera bildvänlig blogg. www.nyacykeltina.blogg.se Ny sida men samma tjej. Det kan jag intyga.
Som www.Oscarekstam.com påpekade så glömde jag min punkt "Detta gläds jag åt just nu" i mitt förra inlägg. Hur kunde jag göra det då jag var på ett sånt strålande humör ?!
Detta gläds jag åt just nu : Att jag fortfarande håller fast vid mitt löfte att utveckla mig personligen genom att ge positiva omdömen till människor, kända eller okända. Att klaga eller snacka skit om någon/något är lätt men att se nån i ögonen och ge dem beröm från hjärtat är inte alla som klarar. Jag gjorde det senast i fredags.

Ciao! Måste träna på min italienska nu när morsan har kärat ned sig i en.....
 

Kommentarer
Postat av: Crosscar

men nu missade du ju punkten "Detta glädjs jag åt just nu" i detta inlägg :P
Nu måste du ju kontra med två glädjepunkter i nästa inlägg
=D

Det där med pulskurvan e enkelt:
1. Tyck på knappen "Prin Screen" på tangentbordet (hittas oftast uppe till höger och kan ibland vara förkortat till typ "prnt scr")
2. Öppna Paint
3. Klistra in (Ctrl+V)
4. Sudda bort allt onödigt
4½. eller klipp ut endast kurvan och klistra in den som nytt blad i Paint
5. Spara som (.jpg är snyggast och .gif kräver minst utrymme)

Sådärja nu har du fått dig en dator lektion också, Jag måste ju "betala av" koskällan ;)

Postat av: ola

tackar! Ja då e vi väl kvitt då. ska pröva detta med klipp o klistra...
De kommer två glädjepunkter i nästa jag lovar.

2008-02-06 @ 13:54:18
Postat av: Anonym

Nu har ja plågat mig igenom din cykelhistoria *fniss* det är typ som GREKISKA för mej =)
Typ va fan är Loctite? Jag försöker i allfall vissa mitt "dolda" cykelintresse nu med att komentarera i din blogg!
Bäst va bilden när du ligger och gör KÄRRING-GYMPA, förstå att Tina skrattat som en tok att se dig göra övningarna, jag hade nog kissat på mej av skratt!
//Mamma Milla

2008-02-07 @ 08:55:54
Postat av: Mamma milla

Nu har ja plågat mig igenom din cykelhistoria *fniss* det är typ som GREKISKA för mej =)
Typ va fan är Loctite? Jag försöker i allfall vissa mitt "dolda" cykelintresse nu med att komentarera i din blogg!
Bäst va bilden när du ligger och gör KÄRRING-GYMPA, förstå att Tina skrattat som en tok att se dig göra övningarna, jag hade nog kissat på mej av skratt!
//Mamma Milla

2008-02-07 @ 08:56:54
URL: http://lillamillas.blogg.se
Postat av: Henke

Nu vet du hur jag har det Ola , en sambo som kissar på sig av skratt när jag tränar !!
Men ta det inte så hårt , innerst inne vill hon bara cykla !
Men jag måste hålla med hon om att det är lite kärring gympa varning på det där och jag som är manlighetens man skulle aldrig göra det där !!!
nej aldrig aldrig !!
Här under finns inget att läsa !!! Alla utom ola stäng genast ner den här sidan !

Ola du tror inte man skulle kunna få en bränd kopia av den där videon ???

/Henke

2008-02-07 @ 09:13:38
URL: http://www.henrikogren.blogg.se
Postat av: ola

Loctite!! Det är bra att denna starka variant inte finns i erat hem för då vet man aldrig vad barnen hade satt fast. det är ett typ av lim kan man säga fast kanske mer tänkt till gängade metallsaker.
Ikväll ska vi, jag och min kärring, ha kärringgympa tillsammans här hemma....
DVD:n är postad henke...

2008-02-07 @ 14:34:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback