Glöm finnmarken! Sex stygn i knät.... (uppdaterad version)

Ja vart fan ska man börja....fnurra på kärlekslinjen, jobbat i regn hela dagen och han bara träna i 45 sekunder idag innan olyckan var ett faktum.

Stack ut för att träna idag då det var uppehåll när jobbet hade avslutats. Hade tänkt att köra halvfort på halva varvet av vårt kära Markaspår, lugnt den andra halvan och sedan upprepa detta i tre varv. Detta var min plan...
Jag startar och redan efter ca 150-200 meter (strax innan man viker nedåt åt höger för er som cyklar där) glider framhjulet snabbt som attan åt sidan. Förmodligen på en hal sten. Här går allt väldigt snabbt. Det gör det i krasher (eller hur Oscar?) för jag minns att jag slår i åt vänster, är uppe halvt på huvet vilket reporna på hjälmen även skvallrar om, och blir sedan liggandes med smärtor i vänster ben. Vet inte varför men jag stänger av klockan som visar 53 sekunder. Kanske ett av historiens kortaste träningspass.
Med grymma smärtor lyfter jag upp min 2 veckor gamla hoj och noterar den första ordentliga repan på överröret. Med stöd av den tar jag mig tillbaka till ljungstugan för att försöka rengöra det djupa jacket precis under knäskålen. Det försvåras av de vågor av smärta som kommer och går.

Efter tacksam skjuts till akuten så gjordes bedömningen att sy. Det värsta under de ca 2 timmar jag spenderade på akuten var själva bedövningssprutan för sen känns ju ingenting. När de sista stygnen syddes satte jag mig upp och kollade. Önskar att jag haft kameran med mig så ni hade fått se lite blod. (bilder efterfrågas ju..) Sjuk känsla att se hur nålen går genom min egen hud utan att det känns.
Japp, nu sitter man här med 6 coola stygn och ett ömmande knä. Försökte lirka lite om finnmarken som jag i år skulle ha kört för 14e gången på raken (de ni fjunisar) men har fått med ett sjukintyg hem där det står " Bör ej böja knäleden och belasta. Kan ej cykla" Attans!! Nu blir jag langare på finnmarksturen vilket blir en ny erfarenhet.

Ska försöka käka lite nu. Det är viktigt efter träning har jag hört.
Träna försiktigt och använd hjälm.

Uppdaterat efter försök till nattsömn.. Hade nog smärtstillande kvar i kroppen igår när jag skrev... Har ont som f-n idag och har sovigt dåligt. Förstår nu att läkarna visste att jag ite skulle kunna köra FMT. Hungrig, frusen och stel som en pensionär i kroppen. Härligt att vara gammal... 

Kommentarer
Postat av: Oscar Ekstam

Fan Ola!!!

Ge tusan i det där, det är ju jag som ska krascha!

Nåväl det börjar ju bli lite jobbigt att slå omkull hela tiden. Så du får väl ta över då. Förvalta det väl och visa coola bilder.



Och du, håll huvudet högt. Pain is temporary glory is forever.

Postat av: ola

Ja tar över krash-ansvaret då. Vi kan ha delad vårdnad :-)

Önskar som sagt att jag haft kameran på sjukhuset, då hade blivigt coll, blodiga bilder. Imorgon får jag se hur kamera, lagningsflaskor och två tryckor går ihop.

2008-08-08 @ 08:42:49
URL: http://cykelola.blogg.se/
Postat av: Mathias C

Ingen tar krasch tronen från mig! Ser nu att jag får sattsa på en rejäl på FMT ;-) Krya på dig farbror!

2008-08-08 @ 09:25:13
Postat av: Voigt

Alltid det jag sagt, är ju livsfarligt och cykla runt i Marka! Krya på dig & vi syns imorn.

2008-08-08 @ 13:58:30
Postat av: ola

Jag får väl göra som dig och konvertera till högprofilshjul och alltid jämnt underlag.

2008-08-08 @ 19:04:59
URL: http://cykelola.blogg.se/
Postat av: anna

ja, nu tycker jag ju nästan lite symd om dig i alla fall. kan du vara med i gotland bike battle? kram

2008-08-09 @ 00:23:21
Postat av: Jennie

Välkommen till gänget !! Häftiga stygn och ont. Du kan ju ta sjuktransport hit så kan vi jämföra =) men med dina sex stygn kommer du inte långt vännen.

Krya på Dig och träna framför TV:n i OS !!!!

2008-08-09 @ 11:20:42
URL: http://jew.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback