Dubbad på sommaren. Skitmat & skitprat!

Oj shit! Nu skulle jag lätt kunna skriva ett sånt där mastodontinlägg igen men tar det mesta i korta drag istället...

Först så gillar jag ju att få inside-info om saker. Sånt som händer bakom kulisserna. Även kallat skitsnack. Har de senaste dagarna fått reda på en massa "roligt" om svenska cykelförbundet. Jag gillade det inte innan och gör det inte nu heller. Finns personer där om jobbar emot den egna sporten. Otroligt! Svenska cykelförbundet får väl inte stå bakom privata firmor heller va?
Har även fått reda på hur nån (eller några) personer har jobbat emot GBB, Gotland BikeBattle, på nätet och talat skit om en tävling långt innan den ens haft premiär. Hur bittert är inte det?
Såg Tomas "Gotland" Lövkvist igår. Kan tyvärr inte säga att jag träffade honom för ja såg bara han på håll då han invigde den första upplagan av Gotland BikeBattle. Fasiken vad smal han var. Då stämmer det väl att TV:n lägger på några kilon.

Ca 100 cyklister var det som körde den första upplagan av GBB. Med tanke på all marknadsföring är det konstigt att det inte var 1100 men det tar nog några år att etablera detta nya koncept. Istället för att köra ett enda långlopp så var gårdagens sträck uppdelad i 4 kortare sträckor. Dels för att ha lite "rally-liknande" sätt med delsträckor och dels för att slippa stänga av några större vägar. Mellan sträckorna hade man chansen att vila, äta, serva cykeln, strecha i 20 minuter innan klockan började rulla igen om man inte redan hade stuckit ut. En variant som kanske inte är så lockande för eliten men jag tror nog att motionärer och elitmotionärer kan tycka om det. Det som gör det extra spännande är att man vet ju inte hur man ligger till förrens alla gått imål och sträcktiderna läggs samman.
Min resa var okej på sträcka ett då jag skaffade mig ett försprång och halvvägs ut på tvåan skar jag upp sidan på mitt bakdäck. Med lite silvertejp som jag alltid har runt pumpen så täckte jag det ca 1,5 cm stora hålet och pumpade upp en slang. Det bildades då en liten bula som jag verkligen var orolig för då sträcka 2b är den stenigaste jag någonsin kört i hela mitt liv. I depån mellan sträcka 2 och 3 så släppte jag ut luften igen och förstärkte med en bit av en plastmugg och lite coachtejp. Det höll hela vägen.... Det kördes 64 km igår för oss i tävlingsklassen och det var kilometer som kändes trots att det inte finns så många höjdmeter här på ön. 2:28 minuter hade jag och då var ju punkteringen med i det.
Igår kväll var det ju pastabuffè med en massa bra underhållning. Bl.a var det utlottning av finfina Certina klockor med en prislapp på ca 3200kr styck. Jag satt vid bordet där killen från Klockmaster satt. Först drog han sitt eget lottnummer så då drogs det naturligtvis en ny lott. MIN!!!! Tackar.
Idag har det tyvärr regnat hela dagen så alla stigar har varit som små vattenstråk. Halt men lika för alla. Jag bevakade mest min ledning och har inte förtagit mig. Slapp punkteringar och vid prisudelningen vid Almedalen så blev det tydligen som den gotländska traditionerna säger. Att sergaren blir dubbad av en hertig. Jag gillar ju alla typer av riddarfilmer och det där med ära och heder så jag njöt av de sekundrarna jag fick gå ned på ett knä och få svärdet duttat två gånger på varje axel. Ja, jag blev ju nämligen segraren. Inte ofta så jag njuter lite extra. Vad vann jag då? Jo en Certina klocka till :-)

Svartsurfar ju igen så att ladda upp bilder här är inte att tänka på men det kommer senare i veckan. Ett litet urval hittar ni dock på
www.gotlandbikebattle.se
Imorgon lider semestern åt sitt slut och vi lämnar ön. Han vi med något annat än att hjälpa till med tävlingen? Nä. Men vi lider inte för det förutom att benen är ordentligt trötta.
Skriver nog snart igen då bredbandet hemma orkar med mer än det här snigelbandet.

Skitmaten då? Ja kort förklarat så åt jag det i fredags. Dagen innan tävling. Inte bra då frekvensen på toabesök ökade... Fint skrivet...

Kommentarer
Postat av: Georg G

Hej Ola

Grattis till segern! Ni är närshomhelst hjärtligt välkomna till Gotland, hör av er så ordnar vi nå't kul.

Hälsar

Georg "Bianchista" Gyllenfjell

Postat av: Oscar Ekstam

Grattis till segern Ola!

Nästa år får ni se till att tävlingen inte krockar, för då kommer jag.



Planer på att ta över Örebro nästa helg smids här i Falun. Du är väl beredd?

2008-08-18 @ 15:48:20
URL: http://www.oscarekstam.com
Postat av: Anders

Måste säga att GBB låter som en kul idé! Skulle gärna kört om jag varit hemma.

Se till, som Oscar säger, att det inte krockar med något annat så hoppas jag kunna dyka upp!

Kör hårt!

MVH Anders

2008-08-18 @ 19:13:00
URL: http://www.andersljungberg.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback