Frisk is is da shit

186116-32
Hittade en gammal bild för en nygammal sport.
Ja det känns som jag hela tiden får kommentaren "jaha, är det slut på tävlingarna nu?" (Du är inte ensam Pelle) och det borde vara normalt att säga ja men cykelcrossen har gett hela cykelsverige en nytändning känns det som. Att försöka förklara för den oinvigde att de seriösa mtb-racen är slut och att det nu börjar en cup i en sport som är ett mellanting av mountainbike och racer fast med hinder i banan är kanske lite svårt att ge en klar bild av så jag svara hedanefter NEJ.
Imorgon körs den första deltävlingen av 9 och jag har nyss förvånats av startlistan som visar...väldigt många namn. Måste vara nåt fel i listan för jag har nog aldrig tidigare kört ett kortlopp med så många deltagare tror jag. Mr, cykelcross himself har uttalat sig om att när denna cup är avslutat så har man ju kört halva vinterträningen vilket känns extra bra för tävling är ju bästa träningen om man är tränad för det. Känns som jag nu kravlat mig upp igen på manegen efter den senaste sjukperioden och nu skall jag inte ner i skiten igen. Vitlök, ingefära, espirotox (inte botox), mivitotal, proviva, lösgodis hjälper alla till att stärka denna späda kropp. Särskilt nu när sambon rosslar (igen, de gjorde hon ju nyss va??)
Krämade ur mig igår på Friskis & svettis på ett dubbelpass spinning och utan att vara för frispråkig så upptäckte jag ett mönster som nog måste dokumenteras mera. Ju lägre intensitet på passet ju...hellre tittar jag ner i golvet ;-) 
Pulsen är dessutom väldigt hög och jag är rätt säker på att hög luftfuktighet och hög värme i lokalen är orsaken, inget annat, men det gör stor skillnad. Kan ligga på mycket högre pulser, långt över tröskeln utan att surna till vilket iofs ger bra hjärtträning men frågan är om det blir effektiv träning. Kul alternativ cykelträning är det iallafall som man kan unna sig så här års.
Skall nu smörja in benen med lämplig kräm då onsdagens löpning sitter som betong i ådrorna.
Tjing

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback