Ragnarök och DJ Bobo

Snodd text:
"I Ragnarök slukar Fenrisulven
Oden, men Vidar hämnas sin fader genom att bända isär ulvens käkar. Tor dräper Midgårdsormen, men han hinner inte ta mer än nio fjät innan han faller död till marken, dödad av ormens giftiga etter. Heimdall och Loke spetsar varandra med sina spjut."
Jag gissar att alla har stött på ordet Ragnarök någon gång. Jag vet att man läste om det under skoltiden men jag kommer inte ihåg i vilken klass det var. Ragnarök är (eller var) jorden undergång inom den fornnordiska mytologin och även ett ganska häftigt ord tycker jag......RAGNARÖK!! Nå, varför denna inledning undrar du? Jo jag har upplevt det, eller snarare cyklat förbi det. När jag i helgen trampade runt i södermanland så passerade jag en skylt "Ragnarök". Tänka va coolt att bo där. Jag ångrar mig fortfarande att jag inte stannade och fotograferade den men o andra sidan så har jag  ju nu en anledning till att få cykla i de härliga omgivningarna igen. Den bilden hade varit en perfekt inledning på detta inlägg.
Idag kördes ännu ett 4x4 minuters intervallpass i träningslokalen med stereon pumpandes härlig 90-tals techno. Jag var inte ensam om att kunna texterna till många av låtarna trots att det är ca tio år sedan man spelade sönder dem hemma. Många låtar idag spelas om och om igen på radion men inte lär man sig dom lika bra innantill som dessa härliga milstolpar från "rätt" sida milleniumskiftet. Twenty4seven, Dj bobo, pandora, maxx, culture beat, flexx m.fl. väcker många fina minnen från träningar i mitt gamla träningsrum ute i ladugårn, krogminnen, test av bashögtalaren hos polarn. Vad har man att minnas från 2006/07 ?? Sebastian, Darin och snygg-erik?? Nja.. vissa saker var nog bättre förr trots tidigare blogg.
vad händer härnäst då? Jo fler komptimmar måste tas ut så på torsdag bokar jag in härligt vinterväder och hoppas på en härlig, lång vintertur.
Haaaej.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Åh, Ragnarök ligger strax innan Sorunda söder om Stockholm, där har jag varit förbi massor av gånger, men aldrig åkt in på grusvägen. Man vet ju aldrig vad som finns där, eller så vet man det, och åker därför inte in. Ser att du lyssnar på "den bästa musiken" numera. Bra! Fräckt att ortsnamnet finns på fler ställen i landet.

Postat av: ola

ja men det var nog där vi cykla. Kom fram mot Fituna sen tror jag. Fika senare på det kända Rosenhill-cafeet. Kul att se mkt cyklister ute, de händer inte här i gnällbältet.
drick ordentligt på cypern!

2007-02-21 @ 19:08:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback