Jag mötte Lassie

186116-52Även proffsen fikar under sina träningspass, på ett proffsigt sätt.  Citerar Tina " lite coolt att ha unibet-kläder när man har förtjänat dom"

Ja tycker att de tre senaste dagarna har varit kanonbra, både träningsmässigt och privat. I fredags kände jag dock inte för att träna men körde igenom mitt program iallafall på friskis men hade lite lättare vikter. Lade lite mer fokus på bålstabiliteten än vad jag brukar. Lördagsmorgonen var sambon piggare än mig för hon ville ut och springa kl. 8 men jag nöjde mig med att cykla med som sällskap och livvakt. Mina ben var otroligt ömma och jag tror nog det kan ha varit en försenad effekt ifrån löpningen i onsdags så mina tänkta intervaller blev ett trainerpass hos cykelhandlaren istället. han har ett snyggt ELITE-ställ med trainer, monter med integrerad skärm så där körde jag Monte Zoncolan som var inspelad strax innan årets Giro d` Italia kördes för man såg på flera ställen att de preparerade för det kommande loppet. Under den sista klättringen hade mina ben mjukats upp så jag lade in lite intervaller i den redan tuffa klättringen.
På eftermiddagen tog vi bilen till Ånnaboda för att ha skidpremiär på deras konstsnöspår. Det blev även premiär för mig att köra med sån här tejp istället för vanlig kall-valla under skidorna. Det funkade skitbra och det var gjort på 20 minuter att lägga på den oxå. 6 varv på deras 2,5 km slinga blev det och även om jag hade orkat mer så vet jag vad skidåkning kan ta på kroppen så vi nöjde oss där. Det är förövrigt mycket mera vinter där än här i Örebro trost att det bara skiljer 19 km.
klicka på bilden för förstoring.
Efter denna härligt fysiska dag så unnade vi oss ett resturangbesök där en tjock pizza för 3-4 personer beställdes till servitrisens förvåning då vi bara var två tunna cyklister. Den försvann! Två tjocka cyklister vankade sedan hemåt.

Imorse kollades vilopulsen för kolla slitningsgraden på kroppen men den var nästintill normal så då kom beslutsångesten med vilka jag skulle köra dagens distans. Men jag valde den sociala gruppen, "gubbgruppen" före elit-gruppen. Där är humorn  extra låg som en kompensation för den höga åldern. (oj vad skit jag kommer att få för det här)
En härlig Norasväng blev det iaf och på slutet skarvade jag och sambon på lite extra och lade bl.a in mattsabacken för att kolla om den fortfarande var brant. Det var den. De sista 17 km hem låg Tina på min rulle och jag fick de sista 4-5 km nästan hammarn p.g.a toklågt blodsocker. Därför kunde T stressa & pressa mig de sista små backarna vid Karlsund. Lite ovanlig känsla då jag alltid pressar henne. Är det bara jag som nästan blir så där aggressivt hungrig vid sånna tillfällen? Man rensar varje skåp efter något sött och bara moffar i sig. Nu mår jag lite bättre tackar som frågar.

Imorgon är det julafton men likförbaskat träning. En tidig morgontur för att senare åka till Karlstad och fira jul där.
God jul alla läsare där ute. Träna på riktigt mycket så ni kan äta julmat med gott samvete.

Stor kraaam. (fjolligt va, men jag hade lust)

Kommentarer
Postat av: Henke

god jul på dig och tina , samt era cyklar

/henke


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback