vad har hänt??

186116-24
Jo nånting har hänt när jag för några veckor sedan var sjuk. Det var ca två veckor som jag hostade och snorade och jag kände de första passen att benen kändes starka och utvilade men att det inte fanns samma kräm i kroppen som tidigare. Allt detta är kanske inte så konstigt men en sak har ändrat sig och det är min puls under ansträngning. Jag kan ligga på högre pulser utan att "surna till" i musklerna. Här vore det bra om man hade t.ex en wattmätare så man kunde kolla puls jämnfört med den effekt man får ut för bara ett värde säger ju inte så mycket. Jag skulle ha gjort ett fystest innan jag blev sjuk och ett nu när jag är frisk igen. Ska tänka på det innan jag blir sjuk nästa gång :-) Jag kanske bara anstränger mig mer nu för att hålla  samma fart uppe nu men så vill jag ju inte tänka.
Jag tänker hellre på kommande tävling på lördag, finnmarksturen, som förhoppningsvis kommer att vara torr, snabb och rolig. Mitt rekord är fyra år gammalt och det tycker jag att det är dax att slå nu. Jag körde då på 4:16h och hamnade på en 13e plats och var så nöjd att jag grät efter målgången. Tror det var året efter jag kom på 14e plats och var missnöjd, snacka om prestationsångest.

Har haft en sån där rolig och annorlunda dag på jobbet då jag ca 4 h var "vakt" åt kollegan som stod ca 17 meter högre upp i en skylift och beskar träd. Det roliga kom senare på eftermiddagen då vi bytte plats och jobba med motorsåg i en gungande korg en bit ovan jord gör att det pirrar lite i knäna. Jag gillar att jobba med motorsåg även på backen så detta var ett litet antiklimax. Tänk va lite det behövs ibland...
Blir dock jäkligt trött på mina hörselskydd med inbyggd radio som på skalan mellan 106-80 megahertz får in mix megapol överallt :-(
Har fått till två bra träningar de senaste två dagarna och imorgon blir det en lite lugnare sväng på mtb:n för att kolla den inför lördagen.
Hej hopp, skylifthopp.

Kommentarer
Postat av: Öijer

Högpuls och pigga ben är ju skitkul. Om man cyklar ensam. När man tränar med andra så blir sanningen hård men rättvis.

Postat av: Öijer

Högpuls och pigga ben är ju skitkul. Om man cyklar ensam. När man tränar med andra så blir sanningen hård men rättvis.

2007-08-22 @ 22:28:30
URL: http://www.henrikoijer.com
Postat av: Patrik

Men klaga inte då.... :-) Självklart har det hänt ett medicinskt under i dina ben då vila gjort dig mindre mottaglig för smärtan av mjölksyra!
Kommer bli snabb på lördag!

2007-08-23 @ 11:12:44
Postat av: ola

Nej detta är ingen klagan men om detta är ett positivt tecken så är det ändå synd att det behövdes två veckors sjukdom för att få fram det. Öijer, du har ju varit sjuk jättelänge vilket kan betyda att du är URSTARK!
Måste bara skryta att man nu äntligen efter så många år cyklande börjar komma upp sig i smöret... Anders Adamsson hälsade på mig när jag cyklade hem efter dagens träning. Det ni.

2007-08-23 @ 19:59:42
URL: http://cykelola.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback