New season??

Ja igår var det av tradition Finnmarksturen i Ludvika. Numera är det även tradition att jag punkterar under loppet men i år gick det bra ändå. Som jag ville tangerade jag mitt personbästa i både tid och placering, inte med mycket men ändå.

Hängde med i dryga milen längst fram då vi var en grupp på 11 st med redan en lucka till de övriga. Jag hade nog ansamlat mest mjölksyra av alla för vid nästa branta backe kunde jag ej följa med längre. Körde själv oväntat länge innan Oscar Byhlinder från IK jarl kom ifatt ensam och vi började hjälpas åt med dragjobbet. Senare punkade han och jag hann ca 200 meter innan mitt bakdäck bara small till och all luft var borta. Inge snack om pyspunka utan förmodligen genomslag så "stans" guggan inte gjorde nån nytta. I med en slang, sen krånglade luftpatronen så det fick bli en geaxpunkaskumburk rakt in i slangen och lagom när jag var klar passerade Oscar så vi började samarbeta igen. Kom till slut ikapp en grupp där Öijer (sjuklingen från Falun ni vet) befann sig och vänligen berättade att de var från placering 14 och uppåt. När stigningarna upp mot Skattlöseberg började höjde jag tempot och fick med mig klubbkamraten Tommy vi körde sen ikapp Micke Salomonsson och när detta samarbetet började punkade även Tommy.
Här nånstans började mina ben känna av allt jagande och om bara jag och Micke hjälptes åt så skulle vi komma in på placeringarna 11-12 vilket jag skulle vara helt nöjd med.
Krampkänningarna kom några mil senare så ett "hej då" till ormen som åkte och irriterade sig på sitt krånglande bakhjul men inte behövde kämpa särskilt hårt för att hålla mig bakom sig.
Med 5 km kvar till mål var jag rätt säker på att jag skulle slå min gamla rekord tid ifrån 2003 och det det gjorde jag. Ny rekordtid för mig lyder nu på 4:14,25

Ett underbart soligt väder och torr bana skrämde tydligen bort många mtb:are för shit vad det kändes tunnt med publik, deltagare, ståhej ute i skogen mm.
Vart är alla gamla cyklister?? Minns då det var över 2000 deltagare i Finnmarken.....Ahh det var tider de... Fan, man håller på att bli gammal

Nyligen kört ett recoverypass på racern med ett härligt fikapass på mitten. Snart ska det strosas runt på köpcentret Marieberg oxå. Det vill mina ben nämligen. De är lite trötta idag....

Kommentarer
Postat av: mtb_larsa

Tog en hyfsad bild på dig i Krabobacken i helgen. Den ligger på http://happymtb.org/forum/read.php/1/671767/page=4
ganska långt ned på sidan. Ha det fint.

2007-08-29 @ 20:07:33
Postat av: ola

japp, såg den. Det är ruskigt kul nu när det är så många fotografer ute på varje tävling så man kan koppla upp sig på segbandet direkt när man kommer hem o leta efter actionbilder. Vänta nu.... Cyklisterna minskar i antal o fotograferna ökar??


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback